Aktiv I Oslo.no’s huskokk gir deg mange spennende Halloween-oppskrifter.
Foto: Vincent Hasselgård og Peter Olausson
Halloween er en skummel, spennende og morsom høytid, som mange nordmenn etterhvert feirer. Gresskar er Halloween-symbolet over alle, men hvem hadde trodd at denne forvokste grønnsaken kan bli til så mye god mat?
Her finner du Halloween-oppskrifter, både med og uten gresskar.
Aktiv I Oslo.no’s egen huskokk, Peter Olausson, viser deg hvordan du kan lage både gresskarbrød, gresskarpai og gresskarsuppe.
Du finner også andre morsomme Halloween-oppskrifter, som marshmallowspøkelser, amerikanske pannekaker med blodsirup, og blodig popcorn. Hvis du vil lage en ordentlig Halloween-middag, er appelsinglasert kalkun en kjempegod og passende hovedrett.
Saftig og godt brød med gresskarkjerner.
Oppskrift på gresskarbrød finner du her >>
Gresskarpai er en ekte Halloween-klassiker!
Oppskrift på gresskarpai finner du her >>
Denne retten egner seg godt til Halloween, men kalkun er også svært passende til Thanksgiving.
Oppskrift på appelsinglasert kalkun finner du her >>
Fristende gresskarsuppe med hvitløk og chili, som varmer godt på kalde høstkvelder.
Oppskrift på gresskarsuppe finner du her >>
Oppskrift til 20 stk Marshmallowspøkelser:
Stikk et spyd inn i hver marshmallow, sett dem opp ned på en tallerken og inn på fryseren i ca. 20 minutter. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad.
Ta marshmallowsene, en av gangen, ut fra fryseren og dypp dem i den hvite sjokoladen. Det aller beste er å få ”topper” overst på spøkets hode, men det er litt vanskelig. La spøkelsene ligge i kjøleskapet til de stivner.
Gi spøkelsene ansikter gjennom å dyppe grillspyd eller tannpirker i smeltet sjokolade og male på ansikter. La spøkelsene stå kjølig til de stivner helt. Så er de klare til servering!
Oppskrift på amerikanske pannekaker med blodsirup (4 personer):
Bland mel, bakepulver, salt & sukker i en bolle. Pisk i melk, smør og til sist eggene.
Smelt litt fett i en panne og stek pannekakene, snu pannekakene når det bobler på overflaten. Serveres med blodsirup (jordbærsyltetøy)!
Smelt smør sammen med rød kondirtorfarge, mengde etter hvor rødt man vil det skal bli. Når det røde smøret er smeltet tilsettes popcornet som vanlig.
Se informasjon om annen skremmende pynt.
Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett salt. Blandes lett til gjæren smelter. Tilsett lunkent vann og olje og bland det lett. Ha det grove melet i blandingen, og jobb deretter inn hvetemelet til en smidig men ganske løs deig. La deigen heve i ca 45 min.
Ta deigen over på et melet underlag og jobb den lett sammen. Tilsett mer mel hvis nødvendig. Del deigen i biter som rulles ut til ca . 50 cm lange lengder som formes til spiraler med runde ender som hoder. Legg brødene på en bakeplate kledd med bakepapir, og la det være plass til etterheving. Dekorer med nellikspiker til øyne og evt gulrotstrimler til tunge.
Stekes ved 200 grader midt i ovnen ca. 20 min.
Nok til ca 10 biter. En virkelig klassiker på Halloweenfest!
Krem:
Rund form (ca 24 cm i diameter) i stekeovnen ved 175 grader i ca 40 minutter.
Rør smør og sukker porøst og lett. Rør inn eggene, ett om gangen. Skrell og riv gresskar og gulrøtter fint. Rør det i deigen. Bland mel, bakepulver og kanel og bland det i. Helles i en godt smurt form og stek kaken nederst i ovnen. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør den på den avkjølte kaken.
La kaken stå kjølig før servering. Ha gjerne litt strimlet appelsinskall oppå kaken.
Les alt om Halloween her, med tips til bl.a. pynting og aktiviteter >>