Søk i Aktiv i Oslo

Oppskrift på appelsinglasert kalkun

Appelsinglasert kalkun, rett fra ovnen.

Appelsinglasert kalkun, rett fra ovnen.
Foto: Peter Olausson, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

 

Oppskrift på appelsinglasert kalkun

Appelsinglasert Kalkun

  • 1 stk Kalkun ca. 5 kg
  • 100g tørkede dadler
  • 1 stk appelsin
  • 2 gulrøtter grovkuttet
  • 6 hvitløksfedd
  • Timian
  • Salt & pepper

Fyll kalkunen med dadler, appelsin, gulrøtter, hvitløk & timian. Knyt opp låret med hyssing. Pass på at ikke fyllet faller ut.

Glaze:

  • 1 dl Sukker
  • 160 g Smør
  • Skall og Juice av 2 appelsiner
  • 5 msk Soyasaus
  • 3 msk Worchestersaus
  • Salt & pepper

Karamellisér sukker og tilsett smør, samt skallet og juicen fra appelsinen. Kok sammen alt i ca. 2-3 minutter og ta til slutt oppi soyasaus og worchestersaus. Pensle dette over kalkunen, på oversiden og undersiden. Dekk brystet med folie. Sett kalkunen inn i ovnen på 175 grader og stek i ca. 40 minutter. Snu den over på den andre siden og stek i 30 minutter. Snu den over på andre siden enda en gang, og stek i ytterligere 30 minutter.

Flere Halloween-oppskrifter

Appelsinglasert kalkun egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.

Se flere Halloween-oppskrifter her >>