Amerikansk gresskarpai med pekannøtter.
Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)
Paideig:
Fyll:
To butterneck-gresskar stekes i ovn i ca 1 time på 180 grader, avkjøles og skjæres opp på midten. Grav ut innholdet med skje og kjør det i food processor. Vei opp slik at vekten stemmer i forhold til oppskriften.
Gresskarpai
Legg hvetemel, sukker og bakepulver i en food processor. Bland alt sammen litt, tilsett smør og vann, og miks til en paideig. Legg deigen i plastikk i kjøleskapet ca. 30 minutter. Varm ovnen til 160 grader. Kjevl ut deigen og ha opp i en paiform med litt smør i bunnen. Stek i 15 minuter, ta ut og pensle med eggehvite og stek i ytterligere 10 minutter.
Lag fyllet mens du venter på paiskallet. Vend et egg om gangen ned i gresskarpuréen, ha i fløten, tilsett krydder og sukker. Rør sammen og ha dette opp i paiskallet. Strø på pekannøtter og ha i ovnen ca. 40 minutter.
Gresskarpai egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.