Søk i Aktiv i Oslo

Gresskarpai

Amerikansk gresskarpai med pekannøtter.

Amerikansk gresskarpai med pekannøtter.
Foto: Vincent Hasselgård, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Oppskrift på amerikansk gresskarpai med pekannøtter

Amerikansk Gresskarpai med pekannøtter (4-6 personer)

Paideig:

  • 250 g hvetemel
  • 3 msk sukker
  • 0,25 g bakepulver
  • 175 g smør, kaldt og kuttet i mindre biter
  • 0,25 dl vann
  • 1 stk egghvite til pensling av deigen

Fyll:

  • 4 stk egg
  • 5 dl gresskarpuré (se under)
  • 2,5 dl fløte
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefær, malt
  • 0,25 tsk nellik, malt
  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl pekannøtter

Gresskarpuré: Gresskarpai egner seg godt til Halloween

To butterneck-gresskar stekes i ovn i ca 1 time på 180 grader, avkjøles og skjæres opp på midten. Grav ut innholdet med skje og kjør det i food processor. Vei opp slik at vekten stemmer i forhold til oppskriften.

Gresskarpai

Legg hvetemel, sukker og bakepulver i en food processor. Bland alt sammen litt, tilsett smør og vann, og miks til en paideig. Legg deigen i plastikk i kjøleskapet ca. 30 minutter. Varm ovnen til 160 grader. Kjevl ut deigen og ha opp i en paiform med litt smør i bunnen. Stek i 15 minuter, ta ut og pensle med eggehvite og stek i ytterligere 10 minutter.

Lag fyllet mens du venter på paiskallet. Vend et egg om gangen ned i gresskarpuréen, ha i fløten, tilsett krydder og sukker. Rør sammen og ha dette opp i paiskallet. Strø på pekannøtter og ha i ovnen ca. 40 minutter.

Flere Halloween-oppskrifter

Gresskarpai egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.

Se flere Halloween-oppskrifter her >>