Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin på sakte fart i 3 minutter. Øk farten og kjør i ytterligere 7 minutter. Uten kjøkkenmaskin bruker du hendene og elter deigen i 15 minutters tid til du får en fast og spenstig deig. La deigen hvile tildekket på et lunt sted i ca. 1 time. Del deigen i tre biter og form til runde kuler og la den hvile i ytterligere 30 minutter.
Form kulene til 3 brød. Legg landbrødene på smurt plate eller bakepapir og hev til dobbel størrelse. Strø litt siktet rugmel og gresskarkjerner på toppen og snitt brødene på langs. Stek i nederste del av ovnen på 220 grader. Stek i 30- 40 minutter til brødene er gyllenbrune i fargen. Kjernetemeperatur på et ferdig stekt brød er 94 grader.
Avkjøl brødet på rist.
Gresskarbrød egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.