Søk i Aktiv i Oslo

Gresskarbrød

Gresskarbrød
 
Saftig og godt brød med gresskarkjerner.

Oppskrift på 3 stk gresskarbrød

Gresskarbrød 3 stk

  • 7 dl lunkent vann
  • 1 kg Hvetemel
  • 200 g durumhvete
  • 100g sammalt rug, fint
  • 30 g havsalt
  • 20g gjær
  • 200g Gresskarkjerner (ristede)
  • Siktet rugmel til støring

Bland alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin på sakte fart i 3 minutter. Øk farten og kjør i ytterligere 7 minutter. Uten kjøkkenmaskin bruker du hendene og elter deigen i 15 minutters tid til du får en fast og spenstig deig. La deigen hvile tildekket på et lunt sted i ca. 1 time. Del deigen i tre biter og form til runde kuler og la den hvile i ytterligere 30 minutter.

Form kulene til 3 brød. Legg landbrødene på smurt plate eller bakepapir og hev til dobbel størrelse. Strø litt siktet rugmel og gresskarkjerner på toppen og snitt brødene på langs. Stek i nederste del av ovnen på 220 grader. Stek i 30- 40 minutter til brødene er gyllenbrune i fargen. Kjernetemeperatur på et ferdig stekt brød er 94 grader.

Avkjøl brødet på rist.

Flere Halloween-oppskrifter

Gresskarbrød egner seg godt som Halloween-mat, og vi har flere morsomme Halloween-oppskrifter på lur.

Se flere Halloween-oppskrifter her >>