Uer
Uer med pestosaus
En kjapp rett som krever et våkent blikk. Ingenting for slappfisker.
- 400 gram uerfilet
- 20 gram revet, fersk parmesanost
- En desiliter pesto, mild:
- åtte stilker basilikum
- fire fedd hvitløk
- ti gram parmesanost
- ti gram pinekjerner
- 1/4 desiliter olivenolje
- salt og pepper
- En desiliter kremfløte
- (To spiseskjeer fiskekraft for ekstra fyldig smak)
- 100 gram ferske erter
- En stor bit purre
- To skiver bacon
- En middels stor løk
- To neper
- To spiseskjeer smør
- Salt og pepper
Anbefales servert med røstipoteter >>
- Lag pestoen først: Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Kjør den i 30 sekunder. Smak til med salt og pepper.
- Fjern skinn og bein fra fiskefiletene. Fisken skal ikke oppbevares på kjøkkenbenken, men i kjøleskapet, mens du jobber.
- Kutt opp grønnsaker og bacon i terninger.
- Ha smøret i en kjele. Fres halvparten av løken og alt baconet. Ha i ertene. La blandingen småkoke til ertene er møre. Ha i resten av løken, nepene og purren.
- Legg uerfiletene i en langpanne eller i en ildfast form. Dryss revet parmesanost over fisken. Sett formen inn i stekeovnen på 180 grader, i fire til fem minutter. Når osten har smeltet, er fisken ferdig.
- Kok opp kremfløten (og fiskekraft om du har det). Visp inn pestoen på svak varme. Sausen kan fort sprekke på grunn av oljen i pestoen, så vær forsiktig.
- Legg grønnsakene i bunnen på de to tallerkenene. Bygg i høyden med poteter og fisk. Sausen helles rundt grønnsakene.