Søk i Aktiv i Oslo

Uer

Gratinert dypvannsfisk - uer med pestosaus Uer med pestosaus

En kjapp rett som krever et våkent blikk. Ingenting for slappfisker.

  • 400 gram uerfilet
  • 20 gram revet, fersk parmesanost
  • En desiliter pesto, mild:
    • åtte stilker basilikum
    • fire fedd hvitløk
    • ti gram parmesanost
    • ti gram pinekjerner
    • 1/4 desiliter olivenolje
    • salt og pepper
  • En desiliter kremfløte
  • (To spiseskjeer fiskekraft for ekstra fyldig smak)
  • 100 gram ferske erter
  • En stor bit purre
  • To skiver bacon
  • En middels stor løk
  • To neper
  • To spiseskjeer smør
  • Salt og pepper

Anbefales servert med røstipoteter >>

  1. Lag pestoen først: Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Kjør den i 30 sekunder. Smak til med salt og pepper.
  2. Fjern skinn og bein fra fiskefiletene. Fisken skal ikke oppbevares på kjøkkenbenken, men i kjøleskapet, mens du jobber.
  3. Kutt opp grønnsaker og bacon i terninger.
  4. Ha smøret i en kjele. Fres halvparten av løken og alt baconet. Ha i ertene. La blandingen småkoke til ertene er møre. Ha i resten av løken, nepene og purren.
  5. Legg uerfiletene i en langpanne eller i en ildfast form. Dryss revet parmesanost over fisken. Sett formen inn i stekeovnen på 180 grader, i fire til fem minutter. Når osten har smeltet, er fisken ferdig.
  6. Kok opp kremfløten (og fiskekraft om du har det). Visp inn pestoen på svak varme. Sausen kan fort sprekke på grunn av oljen i pestoen, så vær forsiktig.
  7. Legg grønnsakene i bunnen på de to tallerkenene. Bygg i høyden med poteter og fisk. Sausen helles rundt grønnsakene.