Søk i Aktiv i Oslo

Tunfisk

Tunfisk med blåskjell, pestosaus og tomatfennikel Tunfisk med blåskjell, pestosaus og tomatfennikel

Mange er skeptiske til å prøve denne fisken, fordi de regner med at smaken er den samme som på boks. Dette er feil! Dessuten er tunfiskens konsistens så fast at den nærmer seg kjøtt.

  • 300 gram fersk tunfisk
  • To små fennikler
  • En rød løk
  • En lime
  • Et laurbærblad
  • En halv boks hakkede tomater
  • Tolv spiseskjeer krepsekraft
  • To spiseskjeer usaltet smør
  • To spiseskjeer soyaolje
  • En stangselleri
  • Salt og pepper
  • To spiseskjeer med pestosaus til pynt
  • Et par gressløkstrå til pynt

Anbefales servert med potetstappe >>

  1. Kutt halve løken og fennikelen i båter. Ha det i en kjele med brunet smør.
  2. Tilsett tomatene, laurbærbladet og presset limesaft. La dette stå og surre i et par minutter.
  3. Tilsett krepsesaften, den finkuttede stangsellerien og den andre halve løken, også finkuttet. La det småkoke i fem minutter.
  4. Stek i mellomtiden tunfiskstykkene i en panne med brusende olje. Følg med på siden av fisken for å se hvor godt den er stekt. Husk å salte og pepre fisken før steking.
  5. Potetstappen brukes som et massivt fundament for tunfisken, en sleiv på hver tallerken. Grønnsakene legges rundt. Pestoen fordeles med en spiseskje rundt på tallerkenkantene.
  6. Gressløkstråene settes i potetstappen.

Tørst anbefaler en Brunello di Montalcino til tunfisken.