Tunfisk
Tunfisk med blåskjell, pestosaus og tomatfennikel
Mange er skeptiske til å prøve denne fisken, fordi de regner med at smaken er den samme som på boks. Dette er feil! Dessuten er tunfiskens konsistens så fast at den nærmer seg kjøtt.
- 300 gram fersk tunfisk
- To små fennikler
- En rød løk
- En lime
- Et laurbærblad
- En halv boks hakkede tomater
- Tolv spiseskjeer krepsekraft
- To spiseskjeer usaltet smør
- To spiseskjeer soyaolje
- En stangselleri
- Salt og pepper
- To spiseskjeer med pestosaus til pynt
- Et par gressløkstrå til pynt
Anbefales servert med potetstappe >>
- Kutt halve løken og fennikelen i båter. Ha det i en kjele med brunet smør.
- Tilsett tomatene, laurbærbladet og presset limesaft. La dette stå og surre i et par minutter.
- Tilsett krepsesaften, den finkuttede stangsellerien og den andre halve løken, også finkuttet. La det småkoke i fem minutter.
- Stek i mellomtiden tunfiskstykkene i en panne med brusende olje. Følg med på siden av fisken for å se hvor godt den er stekt. Husk å salte og pepre fisken før steking.
- Potetstappen brukes som et massivt fundament for tunfisken, en sleiv på hver tallerken. Grønnsakene legges rundt. Pestoen fordeles med en spiseskje rundt på tallerkenkantene.
- Gressløkstråene settes i potetstappen.
Tørst anbefaler en Brunello di Montalcino til tunfisken.