Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Steinbit med kaldmarinerte grønnsaker og krepsesaus
Utseendet forteller ikke alt… Ingen fisk er så stygg som steinbiten. Derfor var det ingen som begynte å spise dette uhyret før på 80-tallet. Det hvite, rene kjøttet tilfredsstiller selv hardbarkede vegetarianere.
400 gram steinbitfilet
Ti gram usaltet smør
Seks artisjokkhjerter på boks
En fennikel
Fire sukkererter
En halv rød paprika
En hel purre
Fire sjampinjonger
En halv rød løk
To soltørkede tomater
To fedd hvitløk
To spiseskjeer extra virgin olivenolje
To spiseskjeer hvitvin
To båter lime
En desiliter med krepsekraft (du kan også bruke buljong Oscar)
Pensle en ildfast form med smøret. Legg steinbiten i formen. Salte og pepre filetene. Husk at steinbiten krever litt ekstra salt fordi fiskekjøttet er saftig.
Ovnen skal ha en temperatur på 180 grader, og fisken skal stekes i seks til sju minutter. Da er den litt rå innvendig. Ønsker du fisken godt stekt, må den ha noen minutter til, men da mister du mye av smaken.
Kutt opp grønnsakene.
Press to fedd hvitløk og bland dem i to spiseskjeer olivenolje. Eller kjør blandingen i en kjøkkenmaskin.
Hell blandingen over de oppskjærte grønnsakene. Tilsett hvitvin og saften av to pressede båter med lime. Smak til med salt og pepper. La blandingen stå på benken i minst 20 minutter.
Kok opp krepsekraften. Tilsett cognac og kremfløte. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i fire til fem minutter for at den skal bli fyldig.
Spre grønnsakene utover to tallerkener. Legg en porsjon potetstappe midt på. La fisken vippe på toppen. Hell sausen over grønnsakene på siden av tallerkenen.
Melding: Det er lov å pynte med noe grønt.
Tørst anbefaler en kraftig, fatlagret hvitvin som meursault, men du kan også drikke en «myk» Dolcetta D’Alba.