Søk i Aktiv i Oslo

Steinbit

Steinbit med kaldmarinerte grønnsaker og krepsesausSteinbit med kaldmarinerte grønnsaker og krepsesaus

Utseendet forteller ikke alt… Ingen fisk er så stygg som steinbiten. Derfor var det ingen som begynte å spise dette uhyret før på 80-tallet. Det hvite, rene kjøttet tilfredsstiller selv hardbarkede vegetarianere.

  • 400 gram steinbitfilet
  • Ti gram usaltet smør
  • Seks artisjokkhjerter på boks
  • En fennikel
  • Fire sukkererter
  • En halv rød paprika
  • En hel purre
  • Fire sjampinjonger
  • En halv rød løk
  • To soltørkede tomater
  • To fedd hvitløk
  • To spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • To spiseskjeer hvitvin
  • To båter lime
  • En desiliter med krepsekraft (du kan også bruke buljong Oscar)
  • To spiseskjeer cognac
  • Seks spiseskjeer kremfløte
  • Salt og pepper

Anbefales servert med Sults potetstappe >>

  1. Pensle en ildfast form med smøret. Legg steinbiten i formen. Salte og pepre filetene. Husk at steinbiten krever litt ekstra salt fordi fiskekjøttet er saftig.
  2. Ovnen skal ha en temperatur på 180 grader, og fisken skal stekes i seks til sju minutter. Da er den litt rå innvendig. Ønsker du fisken godt stekt, må den ha noen minutter til, men da mister du mye av smaken.
  3. Kutt opp grønnsakene.
  4. Press to fedd hvitløk og bland dem i to spiseskjeer olivenolje. Eller kjør blandingen i en kjøkkenmaskin.
  5. Hell blandingen over de oppskjærte grønnsakene. Tilsett hvitvin og saften av to pressede båter med lime. Smak til med salt og pepper. La blandingen stå på benken i minst 20 minutter.
  6. Kok opp krepsekraften. Tilsett cognac og kremfløte. Smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i fire til fem minutter for at den skal bli fyldig.
  7. Spre grønnsakene utover to tallerkener. Legg en porsjon potetstappe midt på. La fisken vippe på toppen. Hell sausen over grønnsakene på siden av tallerkenen.

Melding: Det er lov å pynte med noe grønt.

Tørst anbefaler en kraftig, fatlagret hvitvin som meursault, men du kan også drikke en “myk” Dolcetta D’Alba.