Sjokolademousse
Sjokolademousse med appelsinzeste og vannmelon
- 50 gram Dronning kokesjokolade
- To teskjeer cognac
- To egg
- 30 gram sukker
- To spiseskjeer vann
- Tolv spiseskjeer kremfløte
- To skiver vannmelon
- Litt skall fra en appelsin
Denne oppskriften er beregnet til to personer, men blir bedre jo flere porsjoner du lager.
- Smelt sjokoladen i et vannbad. Det vil si i en bolle plassert i en kjele med varmt vann. Ha i cognacen. Rør blandingen glatt.
- Stivpisk eggeplommene med ti gram sukker. Lag italiensk marengs av eggehviten, ti gram sukker og vann. Det gjøres ved at du begynner å piske eggehviten, mens vann og sukker kokes til en tyktflytende masse. Når dette er gjort, helles blandingen over eggehviten i en tynn stråle, mens piskeren går for fullt. Dette gir en luftig marengs.
- Pisk fløten til krem.
- Rør sjokoladeblandingen inn i eggeplommene. Skjær marengsen og kremen forsiktig inn i blandingen. For mye røring vil skape en flytende mousse. Hell blandingen i to lekre glass.
- Moussen må stå i kjøleskapet i minst en time før servering.
- Strimle appelsinskallet med en svigermor, populært kalt et rivjern.
- Appelsinskallet må kokes og siles to ganger, på grunn av den bitre smaken i skallet. Under tredje oppkok tilsettes resten av sukkeret.