Søk i Aktiv i Oslo

Sjokolademousse

Sjokolademousse. Foto: Mr. Stickyfingers / Flickr

Sjokolademousse med appelsinzeste og vannmelon

  • 50 gram Dronning kokesjokolade
  • To teskjeer cognac
  • To egg
  • 30 gram sukker
  • To spiseskjeer vann
  • Tolv spiseskjeer kremfløte
  • To skiver vannmelon
  • Litt skall fra en appelsin

Denne oppskriften er beregnet til to personer, men blir bedre jo flere porsjoner du lager.

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad. Det vil si i en bolle plassert i en kjele med varmt vann. Ha i cognacen. Rør blandingen glatt.
  2. Stivpisk eggeplommene med ti gram sukker. Lag italiensk marengs av eggehviten, ti gram sukker og vann. Det gjøres ved at du begynner å piske eggehviten, mens vann og sukker kokes til en tyktflytende masse. Når dette er gjort, helles blandingen over eggehviten i en tynn stråle, mens piskeren går for fullt. Dette gir en luftig marengs.
  3. Pisk fløten til krem.
  4. Rør sjokoladeblandingen inn i eggeplommene. Skjær marengsen og kremen forsiktig inn i blandingen. For mye røring vil skape en flytende mousse. Hell blandingen i to lekre glass.
  5. Moussen må stå i kjøleskapet i minst en time før servering.
  6. Strimle appelsinskallet med en svigermor, populært kalt et rivjern.
  7. Appelsinskallet må kokes og siles to ganger, på grunn av den bitre smaken i skallet. Under tredje oppkok tilsettes resten av sukkeret.