Gjennom vårt nyhetsbrev vil du hver uke bli holdt oppdatert på spennende ting som skjer i Oslo, kunne delta i konkurranser eller vinne kule giveaways. I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.
Denne oppskriften er beregnet til to personer, men blir bedre jo flere porsjoner du lager.
Smelt sjokoladen i et vannbad. Det vil si i en bolle plassert i en kjele med varmt vann. Ha i cognacen. Rør blandingen glatt.
Stivpisk eggeplommene med ti gram sukker. Lag italiensk marengs av eggehviten, ti gram sukker og vann. Det gjøres ved at du begynner å piske eggehviten, mens vann og sukker kokes til en tyktflytende masse. Når dette er gjort, helles blandingen over eggehviten i en tynn stråle, mens piskeren går for fullt. Dette gir en luftig marengs.
Pisk fløten til krem.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggeplommene. Skjær marengsen og kremen forsiktig inn i blandingen. For mye røring vil skape en flytende mousse. Hell blandingen i to lekre glass.
Moussen må stå i kjøleskapet i minst en time før servering.
Strimle appelsinskallet med en svigermor, populært kalt et rivjern.
Appelsinskallet må kokes og siles to ganger, på grunn av den bitre smaken i skallet. Under tredje oppkok tilsettes resten av sukkeret.