Søk i Aktiv i Oslo

Rutetid

Frode Øverli med sitt nye blad Rutetid. Fra lansering av humorbladet Rutetid fra Egmont Serieforlaget på Last Train i Oslo, 15. mars 2010.
Frode Øverli med sitt nye blad Rutetid. Fra lansering av humorbladet Rutetid fra Egmont Serieforlaget på Last Train i Oslo, 15. mars 2010. Foto: Linnéa Haug, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Rutetid – et nytt blad fra skaperen av Pondus

Norges nest morsomste blad er ute: Frode Øverlis Rutetid. Kun slått av Øverlis enda morsommere Pondus, skal Rutetid underholde og more det norske folk med enrutere.

– Alle store sjeler har sine sideprosjekter. Napoleon drev med cognac og kake, Frode Øverli skal som den første i Norge gi ut to tegneserieblader, sier Tormod Løkling, som er redaktør i Pondus.

Det er nøyaktig ti år siden Pondus fikk sitt eget blad, og når noe går så bra som Pondus gjør, må man selvfølgelig prøve seg på noe nytt, nemlig Rutetider. Rutetider blir Norges nest morsomste blad, etter forgjengeren Pondus.

– Da Larsons Gale Verden sluttet å bli gitt ut som blad her til lands, oppsto det et vakuum i tegneserieverdenen: enruteren. Derfor lager vi Rutetid. Frode hadde en idé om å gi nye serier en sjanse til å få vist seg frem, forteller Løkling.

Lett blanding i Rutetid

I tillegg til Øverlis Rutetid kan du lese et titalls ulike serier, hvor av nesten alle er énrutere. Noen er etablerte, andre er ikke. Serieskaperne varierer fra Øverli selv til Fredrik Skavlan og Knut Nærum, til debutanter helt ned i 18-årsalderen. Felles for dem alle er at det de byr på er friskt, morsomt, og forhåpentligvis tar de Norges tegneserieelskere med storm.

– Vi har tro på dette. Det første nummeret av Rutetid vil komme ut i 50.000 eksemplarer, kun Donald og Pondus er større, og det er fordi vi tror dette kan bli skikkelig bra. Det er ikke gitt at vi selger alle, men noen av bidragsyterne har i hvert fall sagt at de skal kjøpe, så da har vi solgt tre-fire stykker, avslutter en smilende Tormod Løkling.

Miniintervju med Jørn Andersen (Sidespor) og Børge Lund (Kontorsmart)

Jørn Andersen og Børge Lund

– Hva er deres forventinger til Rutetider?
– Børge: At den skal konke ut alle tegneseriene. Bortsett fra Pondus, da.
– Jørn: Det er en veldig spennende, god blanding av alt fra kjente tegneserieskapere til debutanter.
– Hvor lenge har dere holdt på med tegneserier?
– Jørn: Det er en gammel barndomsdrøm som endelig har gått i oppfyllelse. Jeg har jobbet som illustratør i Pondus et års tid nå, men dette er første gangen jeg får min egen serie på trykk i et blad.
-Børge: Første gang jeg fikk noe på trykk var i 1987, i Fantomet. Så gikk det 20 år, og så fikk jeg en gjesteplass i Dagbladet. Kontorsmart har også vært fast innslag i Pondus.
– Hvilken tegneserie er den beste?
– Begge: Alle her vil vel uten tvil si at det er Pondus!

Noen av bidragsyterne i Rutetid sammen med sjefen selv: Frode Øverli. Fra venstre: Knut Nerheim, Ida Larmo, Nils Axle Kanten, Frode Øverli og Jørn Andersen