Søk i Aktiv i Oslo

Konfekt – godbiter fra norsk design

Konfekt design

Konfekt er en nyåpnet designbutikk på Majorstuen. Eieren Pia Korsnes gir unge, uetablerte designere en sjanse til å få solgt det de lager.
Foto: Vincent Hasselgård

Konfekt – godbiter fra norsk design

I åpne, lyse lokaler på Majorstuen ligger den nyåpnede designbutikken Konfekt. Her finner du klær, smykker og kunst for enhver smak: alt fra det enkle og stilrene til det fargesterke med spennende mønstre. Alt er laget av nyutdannede norske designere, og hvem vet? Kanskje vil du kunne oppdage en ny favorittdesigner nettopp her.

Navnet Konfekt får deg til å tenke på fyldig, eksklusiv sjokolade. Og det er nettopp designernes svar på konfekt du kan få kjøpt. Alt som selges er one-piece, og handler du her er du garantert et unikt stykke kunst.

Unike almanakker og vakre smykker

Arena for nyutdannede designere

Eieren av Konfekt, Pia Korsnes, har selv fått erfare hvor lang vei det er fra å være nyutdannet kunstner til det å kunne leve av det.

– Jeg er utdannet fotograf og grafisk designer, men innså fort at det ikke var lett å leve som kunstfotograf. For å få jobb må man ha et kjent navn, men det er umulig å bli et navn uten å ha fått jobb.

Dette dannet bakgrunnen for Konfekt. Her får nyutdannede designere, blant annet fra Esmod og Kunst- og håndverksskolen, en anledning til å vise frem og selge produktene sine.

– Når man er ferdig med utdannelsen er det ikke egentlig noe sted å gå. Hit kan de komme og få prøve seg på egne ben. Det er en læringsprosess å gå fra å være kreativ og arbeide på skolen til å komme ut i den virkelige verden og se hva som faktisk selger. Det får de forsøkt seg på her. Jeg synes de fortjener det, de er så dyktige, sier Pia Korsnes.

Her finnes det klær for enhver smak

Mangfold

Det er ikke bare klær som selges her på hjørnet av Majorstuveien og Kirkeveien. Også smykker, malerier, almanakker – ja, til og med en teddybjørn får du kjøpt der. Per i dag er det ca 20 designere som leverer til butikken, og forhåpentligvis blir det enda flere i løpet av våren.

– Jeg håper også på å få med møbeldesignere og ha et par møbler stående i butikken. De som bryr seg om design er som regel interesserte i det på alle områder, ikke bare klær.

Små, elegante vesker setter en ekstra snert på antrekket

Tilpasser og tar bestillinger

Ser du deg ut et plagg eller smykke, kan det selvfølgelig tilpasses deg. Du kan også bestille klær til anledninger som for eksempel bryllup fra designerne. De første målene vil da bli tatt i butikken av Pia Korsnes, før bestillingen blir sendt til designeren. Den siste tilpassingen av plagget vil gjøres i butikken. På denne måten vil du sikre deg et vakkert plagg som er perfekt for din smak og dine behov, samtidig som du støtter norsk design.

Behagelig strikk holder deg varm

Konfekt holder til i Bogstadveien 66B, med inngang fra Majorstuveien.

Åpningstider
Tirsdag – Onsdag – Fredag : 12:00 – 17:00
Torsdag: 12:00 – 18:00
Lørdag: 11:00 – 15:00