Søk i Aktiv i Oslo

Inspirasjonsguiden

Marianne Haga (bildet) startet Inspirasjonsguiden sammen med Sølvi Nyhus AmundsenButikker med særpreg og positiv energi

Når du går nedover Bogstadveien eller Karl Johans gate er det fort gjort å tenke at det snart bare er store kjedebutikker igjen i Oslo. Heldigvis er ikke dette tilfelle. Det finnes en rekke butikker som tilbyr noe litt utenom det vanlige, både når det gjelder varer og ikke minst atmosfære og stemning i butikken. Inspirasjonsguiden viser deg hvilke butikker du burde besøke for litt ny input på butikkfronten. Vi intervjuet Marianne Haga Kinder om tanken bak Inspirasjonsguiden.

Marianne Haga Kinder og Sølvi Nyhus Amundsen står bak Inspirasjonsguiden. Inspirasjonsguiden er en bok som har samlet unike butikker med god atmosfære og stemning, og som skiller seg ut fra de typiske kjedebutikkene. Fremover vil Aktiv I Oslo.no ha et samarbeid med Inspirasjonsguiden der vi presenterer noen av disse butikkene.

Inspirasjonsguiden er en liten bok laged av Marianne Haga Kinder og Sølvi Nyhus Amundsen. Her finner du tips til interiør- og blomsterbutikker samt koselige kafeer. Poenget er at disse stedene ikke skal være typiske kjedebutikker à la Åhléns eller Kaffebrenneriet, men små unike steder med sin egen atmosfære. De har positiv energi og gir deg påfyll og inspirasjon i hverdagen.

– Jeg startet Inspirasjonsguiden sammen med min venninne Sølvi Nyhus Amundsen. Vi hadde et ønske om å vise frem butikker i byen som hadde noe mer å tilby enn bare ting – de måtte ha varme og være til inspirasjon for kundene på en eller annen måte, forteller Marianne.

Med dette målet i tankene var det bare å kartlegge Oslo bydel for bydel. Målet var å finne butikker med særpreg og positiv energi, og koselige kafeer der man kunne ta lunsjpause etter en dag med innput og vakre ting.

– Vi kjente til en del slike små, unike butikker fra før av, og i tillegg spurte vi de ansatte i disse butikkene om deres favorittkafé og -blomsterbutikk. Deretter oppsøkte vi stedene og så om de passet inn under vår profil. “Samlearbeidet” begynte i oktober/november 2009, og i mars 2010 kom Inspirasjonguiden ut. Den gjelder i hele år, og tar for seg hver av bydelene i Oslo. I tillegg har vi valgt å ta med Bærums Verk og Drøbak, som vi føler passer godt inn, og som tross alt ikke er særlig langt unna Oslo. Vi vurderer også andre byer.

Inspirasjonsguiden har vært en stor suksess så langt. Ikke bare for folk i Oslo og omegn, folk fra hele Norge legger faktisk opp sin Osloshoppingrute etter anbefalinger fra Inspirasjonsguiden.

– Det er kjempemorsomt. Det er jentegjenger som kommer reisende og bruker boka som et kart over hvordan de skal legge opp shoppingen sin, forteller en fornøyd Marianne Haga.

Boken koster kr. 149,- og kan bestilles på inspirasjonsguiden@gmail.com

Ble du interessert? Les mer om Inspirasjonsguiden her >>