Søk i Aktiv i Oslo

Dåp Oslo – Finn det du vil trenge til dåpsfesten!

Her finner du ideer til fest og samling rundt dåp Oslo. Barnedåp er en svært betydningsfull tradisjon i Norge. Dåpen regnes fra gammelt av som den egentlige fødsel. Ved dåpen ble barnet mottatt ikke bare i kirken, men også i familien.

For mange er barnedåp en viktig tradisjon der man inviterer venner og familier for å feire babyen. Sermonien foregår i en kirke. Gjerne blir flere barn døpt samtidig og etter sermonien går hvert selskap til hver sitt og fortsetter feiringen. Noen har en stor fest der de inviterer mange familiemedlemmer og venner. Noen ønsker å holde det litt mindre og intimt og inviterer derfor de aller nærmeste.  Her kan du også finne lokaler hvor dåpsfesten kan arrangeres. uansett størrelse på selskapet.Mange bestiller catering til dåpen. Det er ofte en enkel og rimelig løsning. Mange legger mye i dåpen og serverer gjerne god mat, kaker og det blir gjerne sagt noe av familiemedlemmer. Det er vanlig å arrangere barnedåp når barnet er mellom 4 og 12 måneder, men noen gjør det også både før og etter dette.

Fortsatt møtes slekten til barnedåp og ønsker det nye familemedlemmet velkommen. Dåpen er en høytidelig og viktig anledning.

Dåp i Oslo også utenfor kirken

Barnedåp er den kirkelige versjonen. I nyere tid har det også dukket opp alternativ til de som ønsker å feire babyen/barnet uten å gjøre det i kirken. Det kalles navnefest eller navnedag.  Human-Etisk Forbund står for formelle sermonier dersom man ønsker det, mens noen kun inviterer til fest hjemme hos seg selv.

Frimenigheter som ikke gjennomfører barnedåp, har gjerne barnevelsignelse der de ber for barnet. Det er også blitt mer vanlig å arrangere en fest i forbindelse med dette.

Kanskje du trenger pynt, ballonger, lokaler, mat, eller hjelpt til å arrangerere dåp Oslo? I oversikten under har vi samlet noen nyttige tips og aktører som kan hjelpe deg som skal arrangere dåp i Oslo.