Søk i Aktiv i Oslo

Temafest Oslo – Arrangere fest eller maskeradeball?

Temafest – En drøm oppfylt!

Hva hadde du sagt om du fikk sjansen til å være hvem du vil bare for en aften?  Hvis alt rundt deg kunne bli et stort og spennende eventyr? Kanskje er det nettopp dette som har gjort temafester så populære på tvers av kulturer, aldersgrupper og sosiale lag?

Tekst: Anna Suschova

Fra adelsmenn til pirater

Vi kan anta at temafester stammer fra barokkens maskeradeball. På maskeradeball kledde man seg i storslåtte kjoler og dresser med en maske foran ansiktet, temafester kan godt være utviklet videre fra dette konseptet, bare med større valgfrihet. Nå kan verten selv bestemme tema for arrangementet. Det kan være alt fra maskeradeball til piratheringer, ville vesten til romfart.

Se også vår sider om karneval, Halloween og kostymer.

Temafest Oslo – Moro med tradisjoner

Så hva er det med temafester som gir oss den forfengelige gleden? Hvorfor stråler vi sånn etter et slikt arrangement?

Når vi kler oss ut vil vi gjerne vise frem den siden av oss som andre ikke ser så ofte. Man ser de mest maskuline menn kle seg i flotte kjoler, og de mest yndige kvinner tegne på skjegg og ta på seg  olabukse, flanellskjorte og trailercaps. Og siden det bare er et kostyme, blir det automatisk ukonsekvent og morsomt. Det er kjempegøy å se andre sider av de man jobber side om side med til daglig. Det er mer og mer populært å kle seg ut, gjerne etter et bestemt tema (altså en temafest). Hva med for eksempel en cowboy-indianer temafest med konkurranser mellom indianerne og cowboyene?

Skapelsen av eventyret

Skillet mellom en temafest og et eventyr er lite, en temafest kan nemlig være et eventyr selv om det krever litt forberedelse. Det kan kanskje virke vanskelig å sette seg ned å planlegge en temafest fra bunn av. Det er det ikke, for det finnes mange arrangører som kan skreddersy det arrangementet dere ønsker.

Du kan få akkurat den temafesten dere drømmer om. Arrangørene tilbyr alt fra inspirerende omgivelser, til spesialeffekter, kostymer, mat,  DJ’er og kjendiser på gjestelisten. Det finnes arrangementer i mange prisklasser og utvalget av temaer er stort. Du kan velge om du ønsker hjelp til å arrangere hele eller bare deler av festen.

Det kryr av muligheter og det er ditt frie valg hvordan du vil gå frem for å arrangere din temafest! Med en temafest kan du få oppfylt din drøm om å være pirat, prinsesse, cowboy eller president! Selv om festen bare varer en kveld så skaper det gode minner for livet! Temafest er en sikker vinner for vennegjengen eller bedriften!