Søk i Aktiv i Oslo

Restauranter og spisesteder med sunn mat i Oslo og Akershus

Ser du etter restaurant med sunn mat? Det er mange restauranter og spisesteder som tilbyr sunn mat i Oslo og Akershus, selv om det er en evig diskusjon om hva slags mat som egentlig er sunn…

Hva er egentlig sunn mat?

Det de fleste kan være enige om er at sunn mat er mat som inneholder mye av de næringsstoffene kroppen trenger, og lite av de stoffene kroppen ikke trenger eller har mer enn nok av.

Ifølge helsegründer Jeanette Roede kan wok trygt plasseres i kategorien sunn mat. Da får man i seg mye grønnsaker som ikke er ihjelkokt eller overstekt, og dessuten er oljen gjerne av det sunne slaget.

Wok kan du få servert på blant annet kinesiske restauranter og asiatiske restauranter.

Ifølge Roede bør man også velge grovt brød framfor fint brød, og spise mye frukt og mager fisk.

Mindre mettet fett – mer fiber

En av hovedproblemene med norsk kosthold er at vi får i oss for mye mettet fett. Dette kan føre til både kreft og hjerte/kar-sykdommer. Ved å bruke mindre fete meieriprodukter og holde seg til rent og magert kjøtt kan man kutte kraftig ned på inntaket av mettet fett. Generelt bør man spise mindre kjøtt og mer fisk.

Fiber er bra for både helsen og fordøyelsen. Gode fiberkilder er brød, ris, pasta, grønnsaker og poteter.

At nordmenn generelt bør spise mindre søtsaker kommer vel ikke som en overraskelse på noen.

Ren og naturlig mat

For at maten skal være sunn bør den helst være ren og naturlig – det vil si at den ikke har mange tilsetningsstoffer (som E-stoffer), ikke er kraftig behandlet, og at den er produsert på en naturlig måte (helst uten sprøytemidler og kunstige vekstmidler).

Slow Food er en økende trend i Norge, som en motreaksjon til fastfood. Her står langsomme, naturlige produksjonsmetoder, miljøbevissthet og lokale mattradisjoner i sentrum.

Vegetarrestauranter serverer mye sunn og næringsrik mat med mye grønnsaker og lite fett.

Økologiske restauranter serverer mat som er produsert på naturens og dyrenes egne premisser. Der kan du få næringsrik og naturlig mat av høy kvalitet.

Sunn mat på restaurant

De fleste restauranter har ihvertfall noe mat på menyen som kan regnes som sunn. Men det betyr ikke at restauranten generelt kan sies å servere sunn mat. Her har vi samlet et knippe restauranter og spisesteder som har fokus på sunn mat, med et godt utvalg av sunne matretter på menyen.

Under finner du oversikt over restauranter med sunn mat.