Søk i Aktiv i Oslo

Hobby og fritidTilbud innen hobby og fritid

Hobby og fritid er så mangt. Hva som helst kan være en hobby; og alt som ikke er arbeid er fritid. Det er derfor ikke så lett å kategorisere hva som skal ligge under hobby og fritid. Hobbyer og fritidsaktiviteter varierer i stor grad fra menneske til menneske. Noen samler på mynter, noen flyr med drager, deltar på pubquiz, og andre studerer atronomi eller lokalhistorie. Det meste av det vi har på Aktiv I Oslo.no handler om hobby og fritid, enten det er dansakingkino eller å gå på line.

Mange av disse aktivitetene passer inn på andre hovedkategorier som dans og musikksport og idrettkunst og kultur, spill og leker og så videre.

Ting som kalles hobby
På denne siden har vi valgt å fokusere på en litt snever definisjon av hobby. Ofte forbindes hobby med det å lage noe, såkalte hobbybutikker selger utstyr til å lage forskjellige ting med; fra modellleire og trekuler til modellfly. Mange har ting som hagearbeid, båtpuss, vedhugst og andre nyttige ting som hobby.

Kunnskap som hobby
Kunnskap er også en hobby for mange, noen elsker å lese om renesansekunstnere eller lærer seg alt om Madonna. Samling av all mulig nyttig og unyttig kunnskap er en temmelig populær hobby. Se bare på “Kvitt eller Dobbelt”.

En hobby er ubetalt og tar tid
En hobby er stort sett en fritidaktivitet som tar ganske mye tid, i motsetning til fritidssysler vi bedriver en gang i blant. For at du skal si at noe er en hobby må du invistere litt i saken, og ofte er folk temmelig flinke i det som er hobbyen deres. For mange er hobbyene viktige og gir livet mye innhold. Som oftest er hobbyaktiviteter ubetalt, men det hender ikke så rent sjelden at folk gjør hobbyen sin om til et levebrød. Når aktivitetetem blir profesjonell er det ikke en hobby lenger. En som bedriver en hobby er derfor vanligvis å regne som en amatør. Å være en amatør betyr midlertid slett ikke at du er dårlig til det du gjør. Ordet amatør kommer fra det latinsek utrykket amare, som betyr å elske. Hobbydyrkerne kan godt ha ferdigheter og kunnskaper på høyde med profesjonelle utøvere, de lever bare ikke av dem.

Mange lever for sine hobbyer, de holder på med en ting fordi de elsker å gjøre dette og ikke fordi de må.

Er du en nerd?
Uttrykket nerd brukes gjerne om unge mennesker med sære hobbyer. Imidlertid har det jo vist seg å være ganske lønnsomt å ha unike interesser og kunnskaper. Det å være en nerd, er slett ikke betraktet som å være så nerdete lenger.

Finn morsomme ting å gjøre i din fritid, det er lurt!
På denne siden finner du litt av hvert som du kan drive med på fritiden. Dette er de tingene som ikke passer helt inn på de andre siden våre. Derfor har vi kalt det hobby. Se om du finner din hobby!

Lære en ny hobby?
Hvis du skal lære npe nytt kan det være lurt å melde seg på et kurs, bli medlem i en klubb, eller lese none bøker. Aktiv I Oslo.no hjelper deg som er nybegynner noen skritt på vegen med tips til hvordan du kan lage trolldeig, kle deg ut som zoombie, navigere i vinterfjellet og mye mer.