Søk i Aktiv i Oslo

For deg som er opptatt av historiens gang

Interessert i historie? Liker du fortelllinger? Her finner du Aktiv I Oslos sider om historie for barn og unge i Oslo og omegn.

Historieforeninger
Informasjon om historie finner du mye av på nettet, særlig om amerikansk historie, men forsatt er det i bøker av papir det er lettest å finne stoff. Du kan oppsøke biblioteker og antikvariater og selvfølgelig arkiver og museer. Vi du treffe andre med samme interesser som deg eller ha hjelp til noe du lurer på kan du ta kontakt med en historieforening. Du finner en oversikt over slike foreninger nedenfor. I Oslo og omegn er det også mange lokalhistoriske foreninger.

Jernbaner og tog – vi her også en egen siden med oversikt over museumsjernbaner og jernbanemuseer.

Eller hva med en byvandring gjennom historiske Oslo by? Lær å kjenne din by med byvandring i Oslo her.

Levendegjøring av historien
Mange synes det er spennende å forsøke å gjennskape svunne tider. I Norge er det særlig vikingtiden mange er tiltrukket av. Det er gode muligheter for å bli med på autentiske vikingleir og vikingtokt. I de senere årene er også middelalderen blitt populær. Når du driver med levendegjøring, forsøker du å gjøre alt slik det ble gjort den gangen da. Du gjenskaper tiden ved å kle deg i historiske klær som er laget av den tids materialer, spiser samme type mat som folk gjorde og driver med de samme aktivitetene. Det kan for eksempel være riddertureneringer og bueskyting med med slike buer og piler som vikingene brukte…

Ta lærdom av historien – så kan du møte fremtiden med kunnskap
Du trenger å forstå historien for å forstå dagen i dag. Å kjenne historien gir deg røtter og kunnskaper til å forstå samtiden. Kanskje også kunnskaper så du kan hjelpe til så vi unngår å gjenta feil som har blitt begått tidligere. Det sies at den kloke er i stand til å lære av andres feil!