Søk i Aktiv i Oslo

Her finner du en oversikt over det som rører seg innenfor musikk og dans i Stor-Oslo.

Hovedsider om dans og musikk:

Se alle sider om dans og musikk nederst på siden >>

Alle liker musikk!

Alle mennesker liker musikk, i en eller annen form. Musikkgleden synes å være medfødt. Selv bitte små barn blir rolige og fornøyde når de blir sunget for og mange begynner å danse lenge før de kan gå.

Synge og tralle

Det virker som om det er naturlig for foreldre å synge for sine barn.  Vuggeviser er det mange av i den tradisjonelle folkemusikken. I de musikalske vuggestuene som har dukket opp i det siste, kan foreldre og barn møte andre foreldre og barn til hyggelige musikalske stunder. Det kalles også babysang og flere er medlem av Musikk fra Livest begynnelse.

Lage egen musikk

Når barna er blitt litt større, kan de utforske sine egne evner til å lage musikk i musikkskoler og musikkbarnehager. Kanskje du vil lage musikk med din egen stemme i et av Oslos mange barnekor? Aktiv I Oslo har en oversikt over barne og ungdomskor i Oslo. Du kan lære både takt og tone på en skikkelig danseskole, eller det samme, i tillegg til noter, i et skolekorps. Kanskje du heller vil spille alene på piano eller gitar? Da trenger du en spillelærer og et instrument. Aktiv I Oslo har oversikt over hvor i Oslo og Akershus du kan kjøpe både noter og instrumenter.

Danse til musikken

Vil du swinge deg i dansen, er det muligheter for all slags dans på byens danseskoler. Enten du drømmer om å danse som en fnugglett alv på tåspissene, fare klikkende over parketten med lynrappe stepp, spinne på hodet til fengende rapp, svinge kastanjettene grasiøst, ta en heidundrende polka oppover låvebrua, danse bunadskledd opp slottsbakken i mai eller å bli discogulvets konge eller dronning i desember, mangler du ikke tilbud i Oslo.

For de av dere som har mange talenter, som gjerne vil både spille, synge og danse, er kanskje musikkteateret det rette stedet.

Lytte til og oppleve musikk

Er du ikke så opptatt av å være i rampelyset, men glad i å høre andre spille og synge, kan kanskje en musikklubb være stedet for deg? Hvis du gjerne danser, men helst i mørket og sammen med andre, er det kanskje et ungdomsdiskotek du søker.

Er du den typen som bare hører på musikk når du er alene hjemme og som aldri synger andre steder enn i dusjen? Så vedder vi på at du likevel liker musikk og Aktiv I Oslo har også oversikt over platebutikkene i Oslo og Akershus.

Uansett hva du er interessert i når det gjelder dans og musikk , ved hjelp av Aktiv I Oslo finner du det!