Søk i Aktiv i Oslo

Guide til aking - alt du trenger å vite om aking og bob

Aking og bob

Full fart med kjelke, bob og brett

Vi våger påstanden; alle nordmenn har akt med kjelke eller sklibrett, det er lett og det er morsomt. Du kan ake før du kan gå, på mammas fang, og en frisk aketur får de fleste til å smile uansett alder. Akesporten er en mangesidig idrett.

Akebrett og akebakker hører til blant de morsomme uorganiserte aktivitetene som barn, ungdom og voksne gleder seg over. Småbarna aker på rumpeakebrett så snart de kan gå, og lar seg trekke av foreldrene på akebrettet så fort de kan sitte. Ungdommen samles i Korketrekkeren på sene kvelder til spennende fartsfest, og mange voksne synes også at en tur på kjelken er gøy. Det sies at en tur i akebakken var populært allerede i vikingetiden

Se vår oversikt over akebakker i Oslo her >>

Finn utendørs skøytebaner her >>

Populæridrett også

Aking og bobkjøring er imidlertid ikke bare en morsom fritidsaktivitet, det er også fartsfylt idrett. Både akesport og bobsport er idretter som er populære internsjonalt. Bob var faktisk den idretten som hadde deltagere fra flest nasjoner under OL på Lillehammer.

Det er fire disipliner som er organisert innen Norges Ake og Bobforbund, det er naturbane aking, kunstbane aking, skeleton og bob. Hvis du tror en av fomene kunne passe for deg, kan du ta kontakt med en klubb.