Søk i Aktiv i Oslo

Akebakker i Oslo og Akershus - Se hvor du kan ake i Oslo

Akebakker i Oslo og Akershus

Fartsfylt moro i snøen!

Akebakker i Oslo kommer frem når byen er dekket av snø og solen skinner, og hva er vel bedre da enn en aketur eller to? Her har vi laget en oversikt over akebakker i Oslo og Akershus slik at du enkelt kan finne frem.

Liabakken akebakke

Rett ved Stovner Senter ligger Lia Skisenter. Der er det en flott flombelyst akebakke og skistue med servering av kaffe og vafler. Kun 10 minutter å gå fra T-banen på Stovner

Liabakken
Høybråten Stovner IL
Postboks 27, Haugenstua
0915 Oslo
tlf. 22 21 13 81

Fra Gupu til Vestmarksetra

Dette er en familievennlig tur, gå fra Vestmarksetra og inn til Gupu, la minstemann og nest-minstemann leke i bakkene rundt denne markastua, mens du koser deg i solveggen (helst) og så aker dere sammen tilbake på et stort akebrett eller to.

Korketrekkeren

Korketrekkeren eller Korken, som den også kalles,  regnes som akebakken over alle akebakker. Ta t-banen opp til Frognerseteren og ak ned til Midstuen. Herfra kan du ta t-banen opp igjen, helt til du ikke orker mer!

Les mer om Korketrekkeren. 

Andre akebakker i Oslo

Myraløkka

Langs Akerselva på Sagene. – perfekt for små og store barn!

Tøyenparken (nedenfor Tøyenbadet / ovenfor Munch-musèet)

Bratt og morsom bakke.

St.Hanshaugen

Fra Tårnbassenget og ned er det bratt, og ofte blir det laget en renne som egner seg for aking uten brett når det er is. Du kan enten ake rett på stumpen, eller med en svart plastsekk. Du kan også ake på veien og ned til Andedammen med en rattkjelke.

Uranienborgparken

Kort bakke som egner seg godt for de minste barna.

Torshovdalen

Ak i hele dalen.

Ola Narr på Carl Berners Plass

Fin akebakke for hele familien.

Vellabakken på Kjelsås

Liten akebakke med trapp for de aller minste ved Grefsen Terrassehus.

Akebakken i Grefsenkollen

Kjør med bil eller buss opp til Grefsenkollen Restaurant og ak i opplyst løype. Turen tar rundt et kvarter og passer for alle.

Damefallene på Tåsen

Populær og ganske lang akebakke.

Vinterferieuka ligger for tur og byr i år på snø, skiløyper så langt øye kan se og sist, men ikke minst, drøssevis med små og store akebakker rundt om i Oslo by. Mulighetene er mange, og enten det er fart og spenning eller familiekos du søker, er en tur i akebakken en både lettvint og underholdende måte å få utnyttet det vakre vinterværet. Dette fikk vi i Aktiv i Oslo selv erfare da vi tok turen til Damefallene-bakken på Tåsen for å teste ut akeforholdene.

Skullerudstua i Østmarka

Populær blant barnefamilier i Oslo.

Ekeberg – I skogen nedenfor Ekeberg Idrettshall

Flott bakke, ikke så veldig lang, men med fantastisk utsikt over Oslo.