Søk i Aktiv i Oslo

Dans av alle slag – ballett, vals eller salsa, valget er ditt

Aktiv I Oslo gir deg dans i Oslo og Akershus! Dans er gøy for alle mennesker i alle aldre! Om du er ung eller gammel, barn eller voksen så passer dans for deg! På denne siden finner du informasjon om de mange typer dans som for eksempel breakdance, swing, vals, salsa, ballett og sportsdans!

Hør musikken, kjenn rytmen og dans

Snart skal du lete lenge etter en dans du ikke kan lære i Oslo. Danser fra alle verdenshjørner inntar byen. Du kan prøve argentinsk tango, arabisk magedans, salsa fra de karibiske øyer, riverdance fra Irland og Country Line Dance fra Det Ville Vesten. Ta en titt på sidene for internasjonal dans

Er Voss eksotisk?

Vår egen kultur kan også være eksotisk, er du sprek kan du kaste deg inn i den spennende folkedansen og lære deg springar og morsomme sangdanser. Samtidig lærer du masse om norsk kultur og liker du bunader og fest er kanskje en leikarring tingen.

Og tidlig skal de krøkes…

Alle liker musikk og det er naturlig å danse, små barn står gjerne og vugger lekegrinden når de hører musikk de liker.

…som dansere skal bli!

For disse er det bare å legge veien om et sted hvor det er babydans, på babydans får mamma og pappa være med også. Snart entrer imidlertid de håpefulle dansegulvet alene, smårollingene kan begynne å danse barnedans fra 2-års alderen. Den skal tidlig krøkes… heter det og Oslo finnes det etter hvert mange gode tilbud for barn og unge som vil satse seriøst på dans og ballett.

Fra fri stil til gammel stil

Disco/freestyle er den virkelige farsotten blant unge jenter, og gutter, men guttene har virkelig kommet på parketten og inn på danseskolene nå, for å danse noe annet, nemlig breakdance. Noen er mer tradisjonell og vil heller danse polka og masurka.

Ta en swing

Swing og rock går aldri av moten. “One, two, three… four, five, six….we’re gonna rock around the clock tonight. De med ambisjoner om seriøs pardans vil kanskje satse litt på å lære trinnene til samba, rumba, chachacha,   wienervals og engelsk vals. På Aktiv I Oslos dansesider finner du informasjon om alle de disse dansene. Småpiker, engasjer!