Padel i Oslo - Oversikt over padelsentre og hvor du kan spille - Aktiv i Oslo

Padel i Oslo, her kan du spille padel i oslo

Padel i Oslo 

På denne siden finner du oversikt over hvor du kan spille padeltennis og padel i Oslo.

Hva er padel og padeltennis?

Padel er en racketsport, en krysning av tennis og squash som kombinerer god trening med moro og sosiale sammenkomster. Det er en av verdens raskets voksende idretter, og sporten er egnet for alle aldre og ferdighetsnivåer. De fleste får taket på padel allerede i løpet av den første halvtimen, hvilket sørger for raskt til engasjement og glede på banen med bratt læringskurve. 

Det er en sport som er ukjent for flere i Oslo, men som i full fart er på vei inn i landet, spesielt hovedstaden. I Sverige er det over 1,2 millioner som sverger til padel og 40% av spillerne er kvinner. Padel i Oslo vil med andre ord treffe like godt hos både kvinner og menn, så vel som barn, ungdom og seniorer. Dette er en inkluderende sport hvor både barnebarn, foreldre og besteforeldre kan spille sammen.

Padeltennis og padel har mye til felles, dog er det to ulike sporter.

Hvordan spille padel?

Spillet begynner med en underserv i hoftehøyde hvor ballen må først sprette i bakken hos motsatt lag før spillet er i gang.  Veggene rundt banen består av glassvegger og nett, og ballen kan treffe og sprette fra hvilken som helst vegg etter første serv, men ballen spretter kun en gang i gulvet før den må skytes tilbake. Det er mulig å spille en mot en, men spillet er ment for dobbeltspill. Ballen er som en tennisball, men med litt lavere trykk. 

Poengsystemet er likt som i tennis. Veggene minner om squash. Padelracketen er uten strenger, er tykkere enn i tennis og squash, men mindre i størrelse og deles normalt sett inn i tre ulike typer; rund, dråpeformet eller diamantformet. 

Banestørrelsen er standardisert til ca ⅓ av en tennisbane og måler 10×20 meter.

Hvem kan spille padel i Oslo? 

Det krever ingen tekniske ferdigheter for å begynne. Dette gjør Padel til en sport som passer både voksne og barn, hvilket gjør sporten populært blant alle aldre og til verdens raskest voksende sport. På tross av at det er en krysning mellom to idretter, trenger du ikke å ha spilt tennis eller squash for å mestre eller like padel. 

Å spille padel i Oslo øker i popularitet

De aller fleste som tester padel i Oslo kommer tilbake for mer. Det er morsomt, det er utfordrende, det er enkel mestring, det er lagspill, det er sosialt, det er en god treningsøkt og det er en sport som passer alle. Spillerne lærer raskt hvordan padel fungerer og fremgangen merkes allerede under første forsøk. Padel er på vei til å ta Oslo med storm. Prøv det du også!

Her kan du spille padel i Oslo:

Relaterte sider