Søk i Aktiv i Oslo

Vinter i Norge

Vinter i Norge

Vinter, frisk luft, roser i kinnene, strålende sol og perfekt skiføre. Vinter i Norge på sitt beste er noe av det aller vakreste som finnes. Og det er masse å finne på – både ute og inne! Her finner du tips til hva du kan finne på i vinter.

Hva er vinter?

Vinter kan være så mangt. Meteorologisk sett er vinter den perioden da normal døgnmiddeltemperatur er under 0 grader, den astronomiske vinteren er perioden fra vintersolverv til vårjevndøgn, og vintermånedene er desember, januar og februar. Men viktigst av alt: Vinter er en perfekt anledning til å ha det gøy.

Hva kan jeg finne på i vinter?

Ski og snowboard

Den mest opplagte vinteraktiviteten er selvfølgelig ulike former for ski og snowboard. Enten du liker bortoverski eller nedoverski, er nybegynner eller proff, finnes det plenty av muligheter til å komme seg ut i snøen over hele landet.

Skidestinasjoner i hele Norge >>

For de minste, deg som er helt nybegynner, eller deg som har stått/gått litt før, men ønsker å forbedre teknikken, kan kanskje et skikurs være tingen i vinter?

Skikurs i Oslo og resten av Norge >>

Andre aktiviteter i snøen

Det er ikke bare ski som kan gjøres om vinteren. Du kan utnytte snø og vind og prøve deg på skiseiling. Og den som trodde aking var bare for de minste må tro om igjen, det kan nemlig være en fartsfylt og spennende idrett. Hundekjøring er også en fin måte å oppleve naturen på. Er du en erfaren klatrer som ønsker en ekstra utfordring, er kanskje isklatring tingen?

Skal du være ute hele dagen er det godt med litt mar. Da kan bålmat være et fristende alternativ.

Hytteturer

Vi nordmenn er et hyttefolk. En hytte på fjellet eller i skogen kan være en flott base for vinteraktiviteter, enten det er lange skiturer, skileik ved hytta, snøhulebygging eller kos i solveggen som frister. Dersom du har tilgang på en hytte, er det flott, men for de som ikke er så heldige, er det mulig å leie hytter eller ta inn på en fjellstue.

Destinasjonsguide >>
Nasjonalparker i Norge >>
Hytteutleie i Norge >>
Betjente fjellstuer >>

Mat på veien

Hvor du enn måtte finne på å reise, er det viktig å få i seg god mat på veien, hvis ikke kan turen til vinterdestinasjonen bli en drøy affære (særlig med små barn i baksetet). Her finner du veikroer, kiosker, gatekjøkken og bensinstasjoner langs norske veier.

Tips til hva du kan gjøre i vinterferien >>
Tips til hva du kan finne på i Oslo i vinterferien >>
Vinter i Oslo >>