Søk i Aktiv i Oslo

Nasjonalparker i Norge - Norge har 36 nasjonalparker - stor guide

Nasjonalparker i Norge - fra Besseggen i Jotunheimen

Nasjonalparker i Norge

– Opplev norsk natur på sitt vakreste og villeste!

Norge har 36 nasjonalparker

I 1962 ble arbeidet med å opprette nasjonalparker i Norge startet. Målet er å etablere nasjonalparker og andre verneområder i alle naturtyper fra hav til fjell. For øyeblikket er det 29 nasjonalparker på fastlandet i Norge, i tillegg til 7 på Svalbard.

Nasjonalparkene tar vare på variasjonsrikdommen i Norges naturarv. Nasjonalparkene er viktige for mennesker, som kan bedrive friluftsliv i uberørt natur og ikke minst for planter og dyr.

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Beskrivelse av hver nasjonalpark

Her finner du en oversikt over områdene med linker til Direktoratet for Naturforvaltning sine sider om de forskjellige nasjonalparkene. I tillegg finner du en kort beskrivelse av hver nasjonalpark, informasjon om nasjonalparksentrene, om fjellstuer og så videre.

Direktoratet for naturforvaltning har omfattende nettsider om nasjonalparkene i Norge. Informasjon fra disse nettsidene er kilde til mange av opplysningene om nasjonalparkene på denne siden.

Vi takker nettredaktør Kristin S. Karlsen hos Direktoratet for naturforvaltning for velvillig assistanse og for lån av bilder.

Alle nasjonalparker i Norge