aktiv i oslo ikon
Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her
søke ikon

Vinter i Oslo - opplev vinterbyen Oslo

Vinterbyen Oslo - Vinter i Oslo

Norges hovedstad har alt et vintersportsted kan drømme om: Gode alpinbakker, milevis med langrennsløyper, skøytebane midt i sentrum, et fantastisk akeanlegg i form av den 2 kilometerlange Korketrekkeren og ikke minst shopping, kafeer og Norges desidert beste afterski. Oslo har som mål å være verdens vinterhovedstad.

Historisk vinterhovedstad

Oslo har lange tradisjoner som vintersportsted. Holmenkollen og Frognerseteren har vært utfartssteder i over 100 år. Byen har hatt mange store vintersportsarrangementer med Vinter-OL i 1952 og Ski-VM i 1982 blant de store høydepunktene.

Ski-VM i 2011 og X-Games i februar 2017  plasserte nok en gang Oslo på kartet som verdens vinterhovedstad.

Villmarken et steinkast fra sentrum

Oslo er kjent og likt blant skieliten, og vinterhovedstaden har minst like mye å by alle oss andre på.

Det aller beste er nærheten til marka på alle kanter. Oslomarka er unik i verden. Du kan gå på t-banen midt i sentrum, gå av 10-20 minutter, og være midt i skogen.

Marka dekker tilsammen et område på 1600 kvadratkilometer. Nordmarka alene strekker seg 5 mil nordover fra Sognsvann. I de nordlige delene av marka kan du gå i urørt natur og tråkke dine egne spor blant grantrærne og knapt støte på andre mennesker. I de sørlige delen kan du oppleve reneste 17. mai-stemning i solskinnsløypa fra Frognerseteren til Sognsvann på en fin søndag.

Se vår guide til Oslomarka >>

Norges beste afterski

Det nest beste med Oslo som vintersted er storbymulighetene i form av restauranter, konserter og utesteder. Oslo har et livlig natteliv med utesteder og restauranter for en hver smak. Norges beste afterski, garantert.

Underholdning og uteliv i Oslo finner du her >>

 • Ski og alpinbakker

  Se denne oversikten og finn ut hvor dere skal leke dere i løypene.

  Les mer
 • Skikurs Oslo

  Her finner du tilbydere av skikurs Oslo og du kan finne kurs til både voksne, ungdom og barn. Både langrennskurs, og slalåmkurs. Mange av disse tilbyr også snowboardkurs.

  Les mer
 • Utendørs skøytebaner i Oslo

  Her finner du de skøytebanene som har is, men ikke tak. Både kunstis og naturis.

  Les mer
 • Vinterferie Oslo

  Vinterferien 2019 er 18. - 22. februar. Vinterferien er for mange en av årets mest populære og aktive ferier.

  Les mer
 • Akebakker Oslo

  Når byen er dekket av snø og solen skinner, hva er vel bedre enn en aketur eller to? Her finner du en oversikt over akebakker i Oslo og Akershus.

  Les mer
 • Kanefart og hesteskyss

  Kanefart og hesteskyss i Oslo og Akershus - Når du vil på tur med hest og vogn eller hest og slede - Oversikt over kanefart finner du her.

  Les mer
 • Slalåmkurs i AKS-tiden

  Les mer
 • Kveldskurs: Gi barna en knallstart på 2019!

  Med kveldskurs i slalåm eller snowboard hos Furuholmen Friluft får barna garantert en super start på 2019. Kursene er tilpasset ferdighetsnivå, så her er det noe for både nybegynnere og viderekommende.

  Les mer
 • Fornøyelsessentre

  Her kan du ta med barna innendørs hvis du ønsker et avbrekk fra kulden.

  Les mer
 • Museum Oslo

  Mange museer i Oslo holder åpent på sommeren. Mange tilbyr også gratis omvisninger både på norsk og engelsk.Få oversikt over ulike museer i Oslo her!

  Les mer

 • Holmenkollen Skifestival 2019

  8. - 24. mars 2018

  Bli med på vinterens største folkefest når verdensstjernene innen langrenn, hopp, kombinert og skiskyting skal kjempe om gull, heder og ære i nasjonalanlegget! Det bys på aktiviteter både for familien og vennegjengen og kan garantere høy puls, topp stemning og kollenbrøøøøøl

  Les mer
 • Skiskyting i Kollen 2019

  21. - 24. mars 2019

  Ta med deg venner og familie og bli en del av det jublende folkehavet i Holmenkollen! I mars 2019 kommer skiskytter-sirkuset igjen til Kollen.

  Les mer
 • Oslo Vinterpark

  Bare 25 minutter unna Oslo sentrum finner du Oslo Vinterpark på Tryvann. Her kan du enkelt ta med familien ute i frisk luft. Det finnes også mye spennende både for bedrifter, utdrikningslag, vennegjenger og skoler!

  Les mer