Søk i Aktiv i Oslo

Vinter i Oslo - opplev vinterbyen Oslo

Vinterbyen Oslo - Vinter i Oslo

Norges hovedstad har alt et vintersportsted kan drømme om: Gode alpinbakker, milevis med langrennsløyper, skøytebane midt i sentrum, et fantastisk akeanlegg i form av den 2 kilometerlange Korketrekkeren og ikke minst shopping, kafeer og Norges desidert beste afterski. Oslo har som mål å være verdens vinterhovedstad.

Historisk vinterhovedstad

Oslo har lange tradisjoner som vintersportsted. Holmenkollen og Frognerseteren har vært utfartssteder i over 100 år. Byen har hatt mange store vintersportsarrangementer med Vinter-OL i 1952 og Ski-VM i 1982 blant de store høydepunktene.

Ski-VM i 2011 og X-Games i februar 2017  plasserte nok en gang Oslo på kartet som verdens vinterhovedstad.

Villmarken et steinkast fra sentrum

Oslo er kjent og likt blant skieliten, og vinterhovedstaden har minst like mye å by alle oss andre på.

Det aller beste er nærheten til marka på alle kanter. Oslomarka er unik i verden. Du kan gå på t-banen midt i sentrum, gå av 10-20 minutter, og være midt i skogen.

Marka dekker tilsammen et område på 1600 kvadratkilometer. Nordmarka alene strekker seg 5 mil nordover fra Sognsvann. I de nordlige delene av marka kan du gå i urørt natur og tråkke dine egne spor blant grantrærne og knapt støte på andre mennesker. I de sørlige delen kan du oppleve reneste 17. mai-stemning i solskinnsløypa fra Frognerseteren til Sognsvann på en fin søndag.

Se vår guide til Oslomarka >>

Norges beste afterski

Det nest beste med Oslo som vintersted er storbymulighetene i form av restauranter, konserter og utesteder. Oslo har et livlig natteliv med utesteder og restauranter for en hver smak. Norges beste afterski, garantert.

Underholdning og uteliv i Oslo finner du her >>

 • Holmenkollen Skifestival 2019

  8. - 24. mars 2018

  Bli med på vinterens største folkefest når verdensstjernene innen langrenn, hopp, kombinert og skiskyting skal kjempe om gull, heder og ære i nasjonalanlegget! Det bys på aktiviteter både for familien og vennegjengen og kan garantere høy puls, topp stemning og kollenbrøøøøøl

  Les mer
 • Skiskyting i Kollen 2019

  21. - 24. mars 2019

  Ta med deg venner og familie og bli en del av det jublende folkehavet i Holmenkollen! I mars 2019 kommer skiskytter-sirkuset igjen til Kollen.

  Les mer
 • Skimore Oslo

  Bare 25 minutter unna Oslo sentrum finner du Oslo Vinterpark på Tryvann. Her kan du enkelt ta med familien ute i frisk luft. Det finnes også mye spennende både for bedrifter, utdrikningslag, vennegjenger og skoler!

  Les mer