Vinter i Oslo - opplev vinterbyen Oslo

Vinterbyen Oslo – Vinter i Oslo

Norges hovedstad har alt et vintersportsted kan drømme om: Gode alpinbakker, milevis med langrennsløyper, skøytebane midt i sentrum, et fantastisk akeanlegg i form av den 2 kilometerlange Korketrekkeren og ikke minst shopping, kafeer og Norges desidert beste afterski. Oslo har som mål å være verdens vinterhovedstad.

Historisk vinterhovedstad

Oslo har lange tradisjoner som vintersportsted. Holmenkollen og Frognerseteren har vært utfartssteder i over 100 år. Byen har hatt mange store vintersportsarrangementer med Vinter-OL i 1952 og Ski-VM i 1982 blant de store høydepunktene.

Ski-VM i 2011 og X-Games i februar 2017  plasserte nok en gang Oslo på kartet som verdens vinterhovedstad.

Villmarken et steinkast fra sentrum

Oslo er kjent og likt blant skieliten, og vinterhovedstaden har minst like mye å by alle oss andre på.

Det aller beste er nærheten til marka på alle kanter. Oslomarka er unik i verden. Du kan gå på t-banen midt i sentrum, gå av 10-20 minutter, og være midt i skogen.

Marka dekker tilsammen et område på 1600 kvadratkilometer. Nordmarka alene strekker seg 5 mil nordover fra Sognsvann. I de nordlige delene av marka kan du gå i urørt natur og tråkke dine egne spor blant grantrærne og knapt støte på andre mennesker. I de sørlige delen kan du oppleve reneste 17. mai-stemning i solskinnsløypa fra Frognerseteren til Sognsvann på en fin søndag.

Se vår guide til Oslomarka >>

Norges beste afterski

Det nest beste med Oslo som vintersted er storbymulighetene i form av restauranter, konserter og utesteder. Oslo har et livlig natteliv med utesteder og restauranter for en hver smak. Norges beste afterski, garantert.

Underholdning og uteliv i Oslo finner du her >>

Vintertips fra Aktiv I Oslo.no

Overnattingstur i Oslomarka

 

Oslomarka er full av ubetjente hytter du kan leie til en rimelig pris, det er også flere betjente overnattingssteder som for eksempel Kikutstua. En skitur med sekk og god mat overnatting og peiskos er en stor opplevelse.

Mer informasjon om hytter >>

Les mer om Oslomarka her >>

Alpint

 

Tryvann skisenter er et komplett skianlegg med 14 bakker. Den lengste er Wyllerløypa på 1300 meter. Oslo Skisenter på Grefsenkollen kan være et godt alternativ. Oslo har flere mindre alpinbakker som egner seg godt for barnefamilier og nybegynnere. Kort vei fra Oslo ligger Varingskollen, Kirkerudbakken og Kolsåsbakken. Det er heller ikke lange veien til Hurdal eller Norefjell.
Oversikt over skibakker >>

Oversikt over skisteder og skidestinasjoner i Norge finner du her >>

Her finner du vår store guide til Norefjell >>

Skøyter

 

 

Oslo har både innendørs og utendørs skøytebaner med gode forhold og servicetilbud. Mest populære og tilgjengelige er Narvisen som ligger midt i sentrum og Valle Hovin med sin kunstisbelagte 400-meters bane.
Oversikt over utendørs skøytebaner >>

Oversikt over ishaller >>

Aking

 

Oslo har mange kule akebakker rundt i byen. Bakkene byr på mye moro og mange har strålende utsikt på kjøpet. Morsomst er det i Korketrekkeren som går fra Forgnerseteren til Midstuen. Alt du trenger er noe å ake på og trikkebillett.

Akeforeningen leier ut proffkjelker på Frognerseteren. Du aker fra Frognerseteren og ned til Midtstuen, og tar trikken opp igjen så mange ganger du orker. Pausen kan du ta på berømte Frognerseteren med kakao og eplekake.

Alt om aking i Oslo >>

Kanefart

Hvis du er i det stemningfulle hjørnet er kanefart i skogen en super opplevelse. Både i Sørkedalen og i Maridalen er det flere gårder som tilbyr kanefart med hest og slede.
Her finner du mer om kanefart >>

Innendørs aktiviteter

Ingen har sagt at alle vinteraktiviteter må skje ute. Oslo har det meste av innendørsaktiviteter også, enten du er på jakt etter gokart, svømming, innendørs lekeland, kino, teater, shopping, klatrevegger eller pistolskyting så finner du gode tilbud i Oslo.

Se våre tips til innendørs aktiviterer >>