Søk i Aktiv i Oslo

Vår i Oslo - Aktiv I Oslos guide til våren

Vår – Nyt våren i Oslo – Aktiv I Oslo gir deg vårtipsene!

Vår er deilig og Oslo er fin om våren. Her finner tips til ting du kan gjøre når det er vår i Oslo. Finn vårtegnene, kjenn vårfølelsen og nyt våren.

Våren byr på aktiviterer som vi har måttet legge på hylla over vinteren og som vi bare kan gjøre på våren. Våren er tiden for årets første utepils, seljefløyter, fuglekvitter. Er vi heldige med været kan våren også by på grilling i parker, vårblomster og solbrune ben.

Vårrengjøring av Oslos gater

Vårerengjøringen av Oslos gater starter vanligvis i april. Når våren er her, er  det på tide å gjøre byens gater rene og fine etter vinteren. Oslo kommune rydder gatene for grus og annet bøss før 17. mai. Det er viktig at du husker å flytte bilen før gaten din skal rengjøres, ellers kan du rsikrer at bilen blir tauet bort.

Sjekk når din gate skal vaskes >>

Vår og bysykler i Oslo

bysykler - bysyklene i OsloVåren bringer syklene tilbake til Oslos gater. Bysyklene er et sikkert vårtegn og et godt alternativ til offentlig transport.

Bysyklene blir tilgjengelige fra begynnelsen av april og finnes en rekke steder i byen.

Les om bysykler og se hvor du finner bysykler nær deg >>

Når er det vår?

Vår markerer slutten på vinteren og starten på sommeren.

For mange er våren den fineste årstiden, full av forventninger om tiden som skal komme. Men når er det egentlig vår?

Om astronomisk vår og andre vår tegn >>

Vårtegn – vår i naturen

Noe av det mest vårlige som finnes er vårtegn i naturen. Tidlige vårtegn er hestehov i grøftekantene, krokus i bedene og blåveis i skogene.

Kvitrende trekkfulger kommer tilbake og spiller opp til vårkonsert i by og mark.

Les om naturens egne vårtegn >>

Det er vår – Lag din egen seljefløyte

Lag seljefløyte om vårenNår våren begynner å få godt fotfeste i byen vår, og knoppene begynner å spire på trærne, er det på tide å finne frem spikkekniven.

Tiden er nemlig inne for å lage seljefløyter, noe bare denne årstiden kan by på.

Slik lager du seljefløyte >>

Vårtips for folk i Oslo og Akershus

Oslo og Akershus byr på muligheter hele året, men ingen tid er så fin som våren! Endelig kan vi gå ut igjen i lette klær og nyte byen uten tunge kåper, skjerf, luer og ullegensere. Aktiv I Oslo gir deg vårtipsene.

Vårtips – gode tips til våren >>

Vårlige aktiviteter

Aktiv I Oslo er full av sider med tips til vårlige ting å gjøre. For mange er leker og spill av mange slag knyttet til våren, vi nevner i fleng frisbee, fotball, basket, ja i det store og hele alle typer ballspill. Andre vårtegn er det når det yrer av liv på byens lekeplasser, og det er til og med er varmt å være der.

Aktiviteter for våren >>

Øyhopping i Oslofjorden

Øyhopping i OslofjordenØyhopping som fenomen er mest utbredt blant ferieperlene i Hellas.

Men for de som elsker lukten av sjø eller har lyst til å se mer av hovedstadens idylliske natur, er øyhopping i Oslofjorden et billig og nærliggende alternativ.

Slik kan du dra på øyhopping i Oslofjorden >>