Søk i Aktiv i Oslo

Vårtips - her finner du gode tips for hva du kan gjøre denne våren

Vårlek

Vårtips for folk i Oslo og Akershus

Våren er flott i hele Norge. Vår er en tid for rusleturer i med lette sko og lett jakke i gater og parker, fredfull vandring i naturen og for de siste skiturene på fjellet.

Oslo og Akershus byr på muligheter hele året, men ingen tid er så fin som våren! Endelig kan vi gå ut igjen i lette klær og nyte byen uten tunge kåper, skjerf, luer og ullegensere. Aktiv I Oslo gir deg vårtipsene.

Møt våren i Oslomarka, på en strand eller en uterestaurant. Vi har også en komplett oversikt over vårens festivaler. Lengter du etter å bade, men synes det er for kaldt i sjøen kan kanskje et innendørs basseng friste. Byens parker yrer av liv på denne tiden av året, og Frognerparken er en av de mest populære.

Her er noen tips vårturen:

Tur langs Akerselva med guide
Kanotur gjennom Nordmarka
Ta båt ut på Oslofjorden
Ta en tur til noen av byens besøksgårder
Få barna med på seilkurs!
Lei sykkel og oppdag Oslo på våren

Kanskje du er så våryr at du har lyst til å finne på noe helt nytt og sprekt. En ekstremsport? Hva med å forberede seg på sommersesongen med å gå på seilkurs og for dem som ikke kan svømme er det ikke dumt med en tur på svømmeskole.

Vårfester

Våren, særlig mai, er full av festdager og merkedager. Det er konfirmasjoner, bryllup og andre festligheter. Ikke minst skal Nasjonaldagen feires 17. mai og mange feirer Arbeidernes dag 1. mai, noen feirer Frigjøringsdagen den 8. mai og 15. mai er det Oslos egen festdag St. Hallvards dag. Det kan være en god idé å forberede seg.

Aktiv I Oslo har tips om mat og drikke, selskapslokaler, catering, gavebutikkerfestutstyr og mye mer for den som skal feire. Sjekk hele oversikten på vår side “Firma og fest”. Hvis du leter etter flere festdager finner du det på siden for merkedager og høytider.

Uteservering og annen servering

Utepils er et sikkert vårtegn. Rundt påsketider er det sesongstart for en av de mest populære aktivitetene i Tigerstadens betongjungel – utepils! Ingenting er vel bedre enn å sitte på en fortauscafé og nyte en duggfrisk en mens sommersolen varmer? Det blir stadig flere og flere restauranter, barer og caféer med uteservering i Oslo. Bare i Oslo Sentrum er det over 100 forskjellige steder som nå har uteservering. Mellom 40 og 50 av disse har til og med uteservering om vinteren! Les mer om uteservering i Oslo og Akershus

Aktiv I Oslo har også en stor guide til restauranter av alle typer i Oslo.

Vårshining av kropp og sjel

Våren er ofte en tid da vi gjerne vil friske oss opp litt. Ta deg en tur på spa, skaff deg profesjonell hjelp til hårfjerning. Vi har en egen side med tips om skjønnhetspleie av alle slag. Det er en ny sommersesong som står for døren og alle vil jo være fin i bikini. Enda flere tips finner du på vår hovedside om helse, livsstil og velvære.