Søk i Aktiv i Oslo

Festivaler Norge 2024 - Disse festivalene bør du besøke

Festivaler Norge 2024 - Disse festivalene bør du besøke

Store festivaler og små festivaler i hele Norge!

Nordmenn elsker festivaler og det er ikke få vi har å velge i! Selv om sommeren er desidert festivalenes høysesong, finner vi festivaler året rundt over hele landet.

Antall festivaler Norge har de siste årene vært i sterk vekst. Publikum strømmer til festivalene både fra lokalmiljøet og landet forøvrig. Vi gir deg en omfattende guide til Norges festivaler som garantert vil berike kulturkalenderen din.

Norge tilbyr festivaler for alle og enhver

Det finnes festivaler i Norge for enhver smak. Det er filmfestivaler, folkefestivaler, revyfestivaler, korpsfestivaler, barnefestivaler og matfestivaler.

Og er det musikk du er ute etter, finner du en egnet festival nesten uansett hvilken musikkform du liker. Det er rockefesivaler, visefestivaler, bluesfestivaler, folkemusikkfestivaler, festivaler for internasjonal folkemusikk, dansebandfestivaler, metal-festivaler, jazzfestivaler og mange andre.

Mange steder satser arrangørene også på å lage en bred festival, en folkefestival, med litt av hvert og noe for alle. Har du barn finnes det også mange flotte, barnevennlige festivaler i Norge.

Aktiv i Oslo ønsker at denne siden skal være den ultimate festivalguiden som hjelper deg å finne de beste festivalene – og at du kan oppdage nye, nisjefestivaler som du kanskje aldri hadde oppdaget ellers?

Gå til festivalkalenderen som viser festivaler måned for måned >>

Ønsker du at din festival står i denne oversikten? Ta kontakt med oss på post@aktivioslo.no.

Festivaler du ikke vil gå glipp av

 • OverOslo 2024

  Beliggenheten på Grefsenkollen sørger for spektakulær utsikt mot byen, sola og dine favorittartister på scenen midt i mellom. OverOslo arrangeres for 12. gang i 2024.

  Les mer
 • Strandfestivalen Refvik

  Med den nydelige naturen og den fantastiske stranda som bakteppe, tilbyr Strandfestivalen i Refvik en festival og festivalcamp få andre festivaler kan matche.

  Les mer
 • Oslo Middelalderfestival

  Årlig begivenhet på Akershus Festning - innta Oslo i året 1314! Riddere, formidlere, musikere, skuespillere og gjøglere gir deg et spennende eventyr.

  Les mer

Flere årlige festivaler i Norge

 • God natt, Oslo

  God natt, Oslo er en litteraturfestival på SALT. Årets festival avholdes 18-19. april 2024 og tema for festivalen er «Hva skal lede oss gjennom mørket?»

  Les mer
 • Øyafestivalen 2024

  Øyafestivalen foregår i hjertet av Oslo, nærmere bestemt i Tøyenparken.

  Les mer
 • Oslo Operaball 2025

  Europas flotteste maskeradeball! I over 30 år har dette unike arrangementet blitt arrangert i Oslo for å lyse opp de norske, mørke vinterdagene og ta oss tilbake i tid.

  Les mer

Årlige festivaler du også vil se neste år

 • Piknik i Parken

  Velkommen til Pipfest og årets deiligste helg i Oslo. Tidenes Piknik i Parken ved Vigelands-museet helgen 15. til 17. juni 2018 byr i år på fantastiske artister.

  Les mer
 • Ekstremsportveko

  Verdens største festival for ekstremsport! Selv om sportsgrenene er hovedfokuset, har musikkprogrammet også blitt en viktig del av den totale festivalopplevelsen.

  Les mer
 • Palmesus

  Palmesus er Skandinavias største strandfest og arrangeres på Norges flotteste sandstrand midt i Kristiansand sentrum.

  Les mer
 • Gladmatfestivalen

  Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2018 arrangeres festivalen for 20. år på rad.

  Les mer
 • Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

  Festivalen presenterer kirkemusikkens sjangermessige bredde. Med et musikalsk tidspenn fra middelalderen og frem til vår egen tid, er festivalen en betydningsfull forvalter av tidlig musikk, men også en viktig formidler av samtidens uttrykk.

  Les mer
 • Kirsten Flagstad Festival 2024

  Velkommen tilbake til Kirsten Flagstad Festival på Hamar! Her kan du nok en gang oppleve fantastiske klassiske musikkopplevelser med stemmen i fokus.

  Les mer