Tips oss om arrangement
Registrer deg gratis her

Festivaler Norge 2019 - Disse festivalene bør du besøke

Festivaler Norge 2019 - Disse festivalene bør du besøke

Store festivaler og små festivaler i hele Norge!

Nordmenn elsker festivaler og det er ikke få vi har å velge i! Selv om sommeren er desidert festivalenes høysesong så finner vi festivaler året rundt over hele landet!
Antall festivaler Norge har de siste årene vært i sterk vekst. Publikum strømmer til festivalene både fra lokalmiljøet og landet forøvrig.

Det finnes festivaler for en hver smak. Det er filmfestivaler, folkefestivaler, revyfestivaler, korpsfestivaler, barnefestivaler og festivaler for de eldre. Og er det musikk du er ute etter finner du en egen festival neste uansett hvilken musikkform du liker. Det er rockefesivaler, visefestivaler, bluesfestivaler, folkemusikkfestivaler, festivaler for internasjonal folkemusikk, dansebandfestivaler, metal-festivaler, jazzfestivaler, og mange andre.

Mange steder satser arrangørene også på å lage en bred festival, en folkefestival, med litt av hvert og noe for alle.

Har du barn finnes det også mange flotte, barnevennlige festivaler i Norge slik at dere kan ta ferien og kombinere festival-liv. Aktiv i Oslo ønsker at denne siden skal være den ultimate festivalguiden som hjelper deg å finne de beste festivalene – og at du kan oppdage nye, nisjefestivaler som du kanskje aldri hadde oppdaget ellers?

Gå til  festivalkalenderen som viser festivaler måned for måned >>

Registrer din festival her >>

Festivaler du ikke vil gå glipp av

 • Holmenkollen Skifestival 2019

  8. - 24. mars 2018

  Bli med på vinterens største folkefest når verdensstjernene innen langrenn, hopp, kombinert og skiskyting skal kjempe om gull, heder og ære i nasjonalanlegget! Det bys på aktiviteter både for familien og vennegjengen og kan garantere høy puls, topp stemning og kollenbrøøøøøl

  Les mer
 • Skiskyting i Kollen 2019

  21. - 24. mars 2019

  Ta med deg venner og familie og bli en del av det jublende folkehavet i Holmenkollen! I mars 2019 kommer skiskytter-sirkuset igjen til Kollen.

  Les mer
 • Oslo Operaball 2019

  I 30 år har dette unike arrangementet blitt arrangert i Oslo for å lyse opp de norske, mørke vinterdagene og ta oss tilbake i tid. Først bare blant studentene på Blindern, men senere åpen for alle interesserte.

  Les mer
 • Over Oslo 2019

  19. - 22. juli 2019

  Beliggenheten på Grefsenkollen er en "headliner" i seg selv med spektakulær utsikt mot byen, sola og dine favorittartister på scenen midt i mellom. Dette er en intim festival med begrenset publikumskapasitet, men intimt skal ikke bety trangt.

  Les mer

En guide til festivaler i Norge

Flere årlige festivaler i Norge

 • Oslo Operafestival 2018

  7. - 15. september 2018 + 6., 10. og 13. oktober

  Disse dagene fylles Oslo av den beste Opera. Du finner dem på på Edderkoppen teater, Gamle Raadhus Scene, Gimle kino, i Operaen, og ikke minst på Trikken.

  Les mer
 • God Natt Oslo

  13. september - 15. september 2018

  God natt, Oslo er en ny og kunstnerisk uavhengig litteraturfestival i Oslo. Festivalen vil finne sted på idylliske SALT på Langkaia – et sted med en rik litterær historie. Ikke bare i Lillebjørn Nilsens låt med samme navn, også i Amalie Skrams «Karens Jul» og Hamsuns SULT spiller området en viktig rolle.

  Les mer
 • Øyafestivalen 2018

  7. - 11 august 2018

  Øyafestivalen foregår i hjertet av Oslo, nærmere bestemt i Tøyenparken.

  Les mer
 • HAVNA 0150

  24. - 25. august 2018

  Midt i møtet mellom by og vann, på SALT i Oslo, den 24. og 25. august disker de opp med beats og bølgeskvulp. Dette eksotiske festivalområdet ved havneområdet vil gi publikum en helt unik og intim setting, midt i mellom Oslos urbane høyhus.

  Les mer

Årlige festivaler du også vil se i 2019

 • Holmenkollen Skifestival 2019

  8. - 24. mars 2018

  Bli med på vinterens største folkefest når verdensstjernene innen langrenn, hopp, kombinert og skiskyting skal kjempe om gull, heder og ære i nasjonalanlegget! Det bys på aktiviteter både for familien og vennegjengen og kan garantere høy puls, topp stemning og kollenbrøøøøøl

  Les mer
 • Oslo Open

  21. - 22. april 2018

  Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir publikum mulighet til å se kunst i kunstnerens atelier. Under arrangementet åpner 400 av Oslos kunstnere dørene for publikum.

  Les mer
 • Rampelysfestivalen

  27. april – 5. mai 2018

  Rampelysfestivalen er en egen teaterfestival for og med barn og ungdom, og er Norges største av sitt slag.

  Les mer
 • Oslo Middelalderfestival

  25. - 27. mai 2018

  Årlig begivenhet på Akershus Festning - innta Oslo i året 1314! Riddere, formidlere, musikere, skuespillere og gjøglere gir deg et spennende eventyr.

  Les mer
 • Skåtøyfestivalen

  20. - 21. juli 2018

  Her kan du se fram til to fantastiske dager på idylliske Skåtøy - med flotte artister, barneshow, kunst, kultur og ikke minst fantastisk stemning.

  Les mer
 • Palmesus

  6. -7. juli 2018

  Palmesus er Skandinavias største strandfest og arrangeres på Norges flotteste sandstrand midt i Kristiansand sentrum.

  Les mer
 • Vervenfestivalen

  15. - 16. juni 2018

  Vervenfestivalen holdes på møringa batteri på Karljohansvern i Horten. En idyllisk plass langs Oslofjorden med 180 grader sjøutsikt. Festivalen har fokus på gode norske live artister innen genren pop, rock og hip-hop.

  Les mer
 • Rjukan Rockefestival 2018

  8. - 9. juni 2018

  Rjukan Rockfestival startet i 2000, og har siden gledet med festivaler av ypperste merke. Årets festival gir deg mer av det du vil ha - fest, moro og god musikk!

  Les mer
 • Ekstremsportveko

  24. juni - 1. juli 2018

  Ekstremsportveko kombinererer de råeste sportene og råeste musikken og gir deg en fantastisk mix av show, utfordringer, konserter og underholdning. Festivalen er ikke bare for eksperter og atleter, men inneholder et variert program som treffer alle nivåer og alle aldre.

  Les mer
 • Gladmat

  18. - 21. juli 2018

  Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2018 arrangeres festivalen for 20. år på rad.

  Les mer
 • Piknik i Parken

  15. - 17. juni 2018

  Velkommen til Pipfest og årets deiligste helg i Oslo. Tidenes Piknik i Parken ved Vigelands-museet helgen 15. til 17. juni 2018 byr i år på fantastiske artister.

  Les mer