Søk i Aktiv i Oslo

God natt, Oslo

God natt, Oslo er en litteraturfestival på SALT. Årets festival avholdes 18-19. april 2024 og tema for festivalen er «Hva skal lede oss gjennom mørket?»

Hva skal lede oss gjennom mørket?

For noen ganske få år siden fortalte litteraturen fortsatt en fortelling om fremgang og fremtid. Morgenbladet gjorde en større sak rett før jul hvor de undersøkte «åndens rørelser» i bøker gitt ut i Sverige, Norge og Danmark. De stilte spørsmålene hva som har skjedd med fremtiden?

Litteraturen som ble utgitt i 2023 våkte ikke over håpet, men den tomme fremtidsløse fremtiden.

-Hvor er fremtiden blitt av?

Se årets speakers her.

Les mer om årets God natt, Oslo her.

Billetter

– Festivalpass 18.-19. April Kr. 600,- (400,- student)
– Dagspass, torsdag 18. April Kr. 350,- / 250,- (student)
– Dagspass, fredag 19. April Kr. 350,- / 250,- (student)
– Enkelt billetter fra 150,- til 275,- på de ulike programpostene

Kjøp billett her.

Litteraturfestival

I sangen God Natt, Oslo beskriver Lillebjørn Nilsen stemningen i byen. Ord blir poesi, poesi blir musikk. Festivalen prøver å gjenskape den følelsen av natten når de for sjette gang lager litteraturfestival på SALT.

Det var i denne delen av byen, langs kaiene, på en benk, jeg-personen i Knut Hamsuns Sult, etter noen timer med hallusinering om Ylajali og hennes slott, blir vekket av en konstabel, «ubarmhjærtigen kaldt tilbage til Livet og Elendigheden». Det er også her en ung mor – desperat, men likevel for stolt til å gå til fattighuset – forsøker å finne ly for seg og babyen sin, i Amalie Skrams novelle «Karens jul».

Relaterte sider