Søk i Aktiv i Oslo

Kiosker i Oslo og Akershus

Kiosker er nyttige til så mangt og kommer i mange varianter; bladkiosker, godtekiosker, pølsekiosker, tippekiosker, tobakkskiosker, aviskiosker og telefonkiosker. Mange tradisjonelle kiosker er i ferd med å forsvinne for tiden. Det gjelder alt fra aviskiosker til ikke minst telefonkiosken. Likevel er det ikke tvil om at kiosken lever i beste velgående og trives mer enn enn noen gang i form av storkiosker som er åpne døgnet rundt.

Hva er egentlig en kiosk?

Kiosk er opprinnelig et navn for en avis- og bladforretning eller lignende. Ordet tyrkisk av opprinnelse og ble brukt om en spesiell type hagepaviljong, og senere ble begrepet kiosk utvidet til å bety en paviljonglignende bygning. Kiosker av ulike slag finnes i nesten alle verdens land.

Narvesen – tradisjonsrike kiosker

Narvesen er vel det første nordmenn tenker på når de tenker på kiosker. Narvesen har hatt sine kiosker i Norge i godt over 100 år. Tidligere var Narvesenkioskene vakre pavijonger som pyntet opp i bybildet. Slik er det ikke lenger. De fleste Narvesenkioskene ligger nå inne i kjøpesentere og i forbindelse med T-banestasjoner og jernbanestasjoner. I den senere tid har det vært Mix som driver de frittstående kioskene i Oslo sentrum.