Søk i Aktiv i Oslo

Karaoke Oslo – her kan du slå deg løs i Oslo eller Akershus

Karaoke er gøy!

Karaoke er gøy og det skaper nesten garantert god stemning ved de fleste anledninger.

Her finner du informasjon om firmaer som selger og leier ut utstyr til karaoke. Her finner du det du leter etter, enten du vil ha en karaokemaskin i din egen stue, du vil arrangere et karaokeshow for mange mennsker eller du er på jakt etter karaokeplater. Det kommer jo stadig ny karaokemusikk.

Vi har også oversikt plasser som tilbyr karaoke Oslo og Karaokestudioer hvor du kan opptre og spille inn egne plater med karaokemusikk.

Karaokemaskinens far

Karaoke fantes altså lenge før karaokemaskinen ble oppfunnet. Mannen bak denne oppfinnelsen var Daisuke Inoue, som revolusjonerte karaokeverdenen på begynnelsen av 1970-tallet. Han oppfant en karaokemasikin ved hjelp av et bilstereoannlegg, kassettspiller og mikrofon. Han begynte å produsere flere Karaokemaskiner som ble leid ut til lokale barer i hjembyen Kobe. Publikum betale for å synge ved å legge på penger og kunne velge hvilken melodi de ønsket å synge til.

Etter kort tid til begynte andre selskaper å masseprodusere Daisukes produkt, Han selv tenkte aldri på å ta patent på maskinen. Senere fikk han likevel stor anerkjennelse for sin oppfinnelse. I 2004 fikk han prisen «IGNobelPeacePrice» som er en alternativ fredspris fra som deles ut årlig av Harvard University.

Karaoke ble svært populært i Japan og utbredelsen spredte seg raskt over hele verden, og karaoke Oslo ble også fort veldig populært.

Singstar

I 2004 kom en ny Karaokerevolusjon i form av Singstar fra Sony til Playstation 2. Disse maskinene er billigere enn vanlige karaokeanlegg og finnes nå i mange private hjem i hele verden. Forskjellen på de to anleggene er at et Karaokeanlgg ikke har orignalinnspillinger med originalartister og at hovedvokalen er helt fjernet slik deltagerne synger helt alene. Dette stiller større krav til sangeren og prestasjonen blir viktigere. Karakoanlegg egner seg bedre i større lokaler der deltagerne stor på en scene og er mer publikumsvennlig. Singstar leverer musikken med originalinnspillinger og vokalen er ikke fjernet, slik at deltagerne synger sammen med den opprinnelig artisten.

Singstar har uten tvil økt populæriteten til karaoke enda mer i hele verden, og flere steder tilbyr nå karaoke Oslo.

Se også oversikt over flere utesteder i Oslo.