Søk i Aktiv i Oslo

Escape Room

Før noe annet, Escape Room er skikkelig moro og det skaper minner for livet!

Men hva er egentlig Escape room? 

Escape Room oversatt til norsk betyr “et rømningsrom”. Det er en svært populær og mystisk spill-aktivitet hvor deltakerne må jobbe godt sammen for å undersøke og løse ulike gåter i et lekerom i løpet av en begrenset tid, som regel i løpet av 60 minutter, for å klare spillet. Her ligger spenning, skarpe sanser, samarbeid og refleksjon helt på toppen. Spillet foregår i et lukket lekerom som symboliserer ulike steder; en egyptisk pyramide, et slott, et sjørøverskip, en kjeller, et fengsel, en fjern planet osv, osv. 

Hvordan fungerer mysterispillet? 

Escape room foregår i utgangspunktet alltid i tre trinn:

  1. Gjennomgang.
    Spillmesteren på deres valgte Escape Room forklarer dere spillets kontekst: tiden, situasjonen og målet. I det fleste tilfeller skal alt løses ila 60 minutter. Spillmesteren bør også forklare hvordan dere starter og hvilken utfordring som må løses for å komme i gang. Spillmesteren slipper deretter deltakerne inn i lekerommet og så fort døren er lukket begynner nedtellingen.
  2. Spillet.
    Spiller i gang! Nå må deltakerne, unge og gamle, jobbe godt sammen for å utforske området, lete etter ledetråder, lyttet til lyder og løse gåter. Her må alle ta del i utfordringene som kommer slik at dere trinn for trinn kan komme videre i spillet og komme ut av Escape Room før nedtellingen er over. 
  3. Feiringen. Enten målet ble nådd eller ikke, om alarmen gikk før dere nådde målet eller ikke, avsluttes Escape Room med en gjennomgang mellom spillerne og spillmesteren. Og vanligvis, med skålende glass eller over et kakestykke under bursdagen er dere alle enige om én ting; Dette var skikkelig moro og dere vil gjøre igjen! 

Hvem passer det for? 

Liker du å ha det gøy? Liker du å spille i lag? Vil du skru hjernen til å tenke nytt og annerledes? Leter du etter utfordrende, morsomme og innovative spill? Da er Escape Room i Oslo noe for deg. 

Det passer for både familier, vennegjenger, kollegaer, kick-off med jobben, teambuilding, utdrikningslag, bursdagsfeiringer, barnebursdager og skoleklasser. Escape Room i Oslo har ingen aldersgrense. Oppgavens kompleksitet vil endre seg etter alder på gruppen. En ting er sikkert, uansett hvem eller hvor gamle deltakerne er blir deltagelse et samtaleemne i lang, lang tid. 

Escape Room Verdensrekord

Escape Room er verdenskjent og har på sin måte blitt en egen sport med “Verdensrekord”. Det vil si lag på kryss og tvers av planeten som kjemper om å løse de vanskeligste gåtene kjappest, samt en konkurranse om å løse flest mulig gåter ila 24 timer. 

Er dere et lag med enormt konkurranseinstinkt kan dere spørre deres valgte Escape Room i Oslo hva rekorden ligger på og se om dere kan slå det. (Kjempemoro!)