Søk i Aktiv i Oslo

Fyr av festens gnistrende høydepunkt!

På jakt etter fyrverkeri Oslo? Fyrverkeri har sin opprinnelse fra Kina og India, og kom til Europa på 1300-tallet og har blitt en effekt som benyttes ved stadig flere anledninger, ikke bare nyttår. Pyroteknikken blir stadig mer avansert og det er viktig å benytte seriøse aktører.

Ingen fest er komplett uten en storslått avslutning med fyrverkeri! Fyrverkeri har opp gjennom tidene blitt brukt til mange ulike anledninger. Alt fra fødsel, død, bryllup, kroning til feiring av nyttår. De mest markante feiringene det blir brukt til nå til dags, inkluderer blant annet «bonfire night» i Storbritannia, uavhengighetsdagen i USA og feiringen av nyttår.

Det er generelt forbudt med fyrverkeri i Norge, men tillatt på nyttårsaften.

Bruk, kjøp og fremstilling av fyrverkeri er ofte regulert på grunn av farene for personskade og brann. Reglene varierer fra land til land. I Norge er fyrverkeri tillatt solgt i tidsrommet 27. – 31. desember hvis kommunen gir tillatelse til salg. Det kan likevel være forbudt å sende opp fyrverkeri.

Raketter med styrepinne ble forbudt for privatpersoner i Norge fra 2008! Les mer om fyrverkeri-regler og bestemmelser her >>

Oslo kommune har i mange år siden nyttårsaften 2008 sørget for offentlig fyrverkeri i Oslo, les mer om årets nyttårsaften >>

Husk at fyrverkeri ikke skal fyres opp dersom det kan oppstå fare for brann eller personskade. Fyrverkeri skal kun fyres opp mot åpent vann, over sjø, snødekket mark eller åpent terreng m.v.

Noen enkle råd kan gjøre det til en trygg og god opplevelse:

  1. Forbered fyrverkerioppskytingen i god tid.
  2. Les bruksanvisningen nøye før bruk.
  3. Kontroller at fyrverkeriet ikke er skadet.
  4. Sørg for at fyrverkeriet ikke kan velte.
  5. Bruk tennstav som du vanligvis får kjøpt der du kjøper fyrverkeri.
  6. Sitt på huk, tenn lunten med strak arm og trekk deg straks unna.
  7. Bøy deg aldri over antent fyrverkeri.
  8. Ikke tenn fyrverkeri på nytt dersom det ikke tenner ved første forsøk.
  9. Hold god avstand fra oppskytingen.
  10. Alkohol og fyrverkeri hører ikke sammen.

– og et godt råd til slutt: Bruk vernebriller!

Dette siste rådet er en oppfordring fra legene ved øyeklinikken på Haukeland Sykehus.

Relaterte sider