Søk i Aktiv i Oslo

Oppskytning av offentlig fyrverkeri i Oslo

Oslo kommune arrangerer ikke offentlig fyrverkeri på nyttårsaften 2022.

Du har lov til å sende opp godkjent fyrverkeri utenfor ring 2 på nyttårsaften mellom klokken 18.00-02.00. Oppskytingen må ikke foregå i nærheten av tørr skog og andre brennbare omgivelser.

Husk:
– Det er forbudt å la barn under 18 år skyte opp fyrverkeri

– Bruk vernebriller, også barn og skuelystne bør beskytte seg med briller.

– Skyt opp privat fyrverkeri på trygg avstand fra andre mennesker, biler og bygninger.

– Raketter med styrepinner er forbudt alle steder

– Privatpersoner kan ikke innføre fyrverkeri fra utlandet

Les råd om fyrverkeri  >>

Les regler og bestemmelser om fyrverkeri >>

Se også vår store nyttårsguide >>

Forbudssone

I Oslo er det områder i sentrum hvor det er forbudt for privatpersoner å skyte opp fyrverkeri. Innenfor Ring 2, samt trehusområdene på Vålerenga og Kampen, er det totalforbud mot avfyring av fyrverkeri.

Se detaljert kart over forbudssoner.

Kilde: Oslo Kommune.

Oslo kommune har tidligere år sørget for oppskyting av offentlig fyrverkeri for Oslos innbyggere på nyttårsaften:

For noen år siden ble det forbudt for privatpersoner å skyte opp raketter med styringspinne. Som en erstatning spanderte Oslo kommune spektakulært offentlig fyrverkeri på flere steder i Oslo nyttårsaften 2008. Dette tilbudet ble svært populært, og har vært en viktig tradisjon. Fyrverkeriet varte i ca. 10 minutter og startet ved midnatt (kl. 24.00).

OBS: All bruk av fyrverkeri er søknadspliktig, bortsett fra på nyttårsaften. Innenfor Ring 2, samt trehusområdene på Vålerenga og Kampen, er det totalforbud mot avfyring av fyrverkeri.

Tidligere oppskytningssteder for offentlig fyrverkeri i Oslo

Det offentlige fyrverkeriet ble skutt opp fra to forskjellige steder i Oslo ved midnatt på nyttårsaften 31. desember. Disse stedene er:

Oslo havnebasseng
Fyrverkeriet i sentrum ble skutt opp fra en flåte i havnebassenget nedenfor Rådhuset. Et flott utsiktspunkt for å se dette fyrverkeriet var på Kontraskjæret foran Akershus Festning. Det kunne forøvrig sees fra hele Oslo sentrum, og da spesielt nede i havneområdet (Aker brygge, Bjørvika, Vippetangen, østsiden av Bygdøy etc.).

Furuset idrettspark
Fyrverkeriet som ble sendt opp på Furuset var synlig i det nordøstlige Oslo, og spesielt i Groruddalen.

Oppskytningsstedene ble avsperret

Friluftsetaten oppfordret folk til å få med seg fyrverkeriet på avstand. Det var meningen at flest mulig skulle kunne se fyrverkeriet fra stedet de oppholdt seg ved midnatt, og hvis det var klart vær, var det mulig å se fyrverkeriet på lang avstand.

Det var ikke meningen at folk skulle samle seg der det offentlige fyrverkeriet ble skutt opp. Likevel var det en del mennesker som møtte opp på oppskytingsstedene.

Stedene ble derfor sperret av, av hensyn til sikkerheten. Friluftsetaten måtte sørge for vakthold på begge oppskytingsstedene.

All bruk av fyrverkeri er søknadspliktig, bortsett fra på nyttårsaften. Innenfor Ring 2, samt trehusområdene på Vålerenga og Kampen, er det totalforbud mot avfyring av fyrverkeri.