Søk i Aktiv i Oslo

FriidrettFriidrett er en allsidig idrett

Hoppe, løpe, kaste;
friidrett for barn og unge og voksne

Friidrett er en fin idrett for både barn, unge og voksne. Allsidighet i treningen særlig er viktig i ung alder. Det får du i friidrett. Du får trening i å kaste, hoppe og løpe. I friidrett løpes det både sprint, mellomdistanse og langdistanse. Fiidrett er dessuten både en idividuell idrett, i form av løp og tekniske øvelser og en lagidrett i form av stafetter.

På friidrettsbanen
De fleste forbinner friidrett med store friidrettsbaner. På friidrettsbanene foregår et utall av øvelser. Det er løpsøvelser av forskjellig lengde som er inndelt i sprint, mellomdistanse og langdistanse. 10 kilometer er den lengste distansen, mens 60-meter er den korteste. Dessuten løpes det hekkeløp på forskjellige distanser og stafetter. I tillegg til løping arrangeres det tekniske øvelser som høydehopping, lengdehopping, stavsprang, tresteg, discos, sleggekast, spydkast og kulestøt. Noen utøver deltar også i 10-kamp og konkurrerer om å bli best sammenlagt i hele 10 grener. Her gjelder det virkelig å være allsidig.

Utenfor banen
Friidrett er også en idrett som foregår utenfor banen i form av gateløp av ulik lengde. Det arrangeres stafetter, maraton og mange andre gateløp. Løping kan også gjerne foregå i terrenget. Terrengløp er en egen gren innen friidrett.
Her er oversikt over gateløp i Oslo og Akershus>>
Her finner du en oversikt over terrengløp i Oslo og Akershus>>