Søk i Aktiv i Oslo

Gateløp Oslo – Se løp som skjer i Oslo og Akershus

Lyst til å løpe – et gateløp kanskje? Det finnes mange slags løp – løp for de virkelig tøffe og seige som Oslo Maraton, løp for jenter og løp for sprintere. Dessuten finnes det egne barneløp og ungdomsløp for dere som er både unge og glade i å løpe. Her finner du en liste over gateløp – altså løp som foregår på asfalt – i Oslo og Akershus.

Ta også en titt på sidene med oversikt over maraton, triathlon og ultraløp.

På Maratonsiden vår finner du også informasjon om løpegrupper av mange slag hvor du kan henvende deg hvis du vil trene sammen noen for å få bedre kondisjon eller for å trene til å være med i løp.

Barneløp – parkløp

Som en del av mange av løpene i Oslo og Akershus arrangeres det egne barneløp. Disse er mer aller mindre krevende. Det arrangeres Holmenkollstafett for barn, som er for større barn som løper i en klubb, for der må det jo stilles lag. Andre barneløp er for barn helt ned i 2 års alder i følge med voksne og i noen løp kan foreldre delta med barn i barnevogn. Sentrumsløpet har barneløp opp Karl Johansgate.

Parkløp er en type løp som stadig blir mer populære internasjonalt. Parkløp er populære fordi de foregår i grønne omgivelser samtidig som de kan foregå på sentrale steder og på mykt men ikke alt for ujevnt underlag. Holmenkollen Cross er en slag blanding av et parkløp og et terrengløp.

Unngå skader – tøy ut
Uttøying og strekking. Les våre tips om gode regler for tøying for og etter trening for å unngå skader. Se siden om uttøying og strekking av muskler.