Søk i Aktiv i Oslo


Rollebesetning til film, tv og radio

Vil du spille i en reklamefilm?
Vil du være statist?
Vil du ha en hovedrolle i en film?
Har du god radiostemme?

På denne siden finner du tips om casting og castingbyråer. Har du lyst på en karriere innen TV- eller filmbransjen? Da skal du lese videre.

Hva er casting?

Filmprodusenter benytter seg ofte av castingbyråer når de skal besette rollene. Hvis du har sett rulletekstene på en spillefilm har du sikkert sett teksten “Casting by…”. Det er det castingbyrået som har plukket ut kandidater til de forskjellige rollene. Dette arbeidet er så omfattende at de fleste filmprodusenter benytter seg av castingbyråer. Byråene har arkiver over folk som er interesserte i å være med i spillefilmer, reklamefilmer eller tv-produksjoner. Du har størst sjanse for å få en statistrolle eller en rolle i en reklamefilm. Det trengs stadig nye ansikter.

Ring og avtal registrering

Alle interesserte kan ta telefonkontakt med et av castingbyråene på denne siden, for å avtale tid for prøvefilming og arkiveringsregistrering. Prøv, kanskje du får en spennende og godt betalt rolle!

Slik foregår tingene hos castingbyrået

Det første du gjør er å fylle ut et skjema med informasjon om deg selv og hvilke typer auditions du vil være med på. Besøket avsluttes ofte med en kort prøvefilming av deg, hvor du forteller kort om deg selv. Dette er for at de interesserte filmprodusentene skal få et bilde av deg, og ikke minst se hvordan du fører deg foran kameraet.

Her kan du finne auditions til film, TV -serier og andre roller >>