Søk i Aktiv i Oslo

Stretching og bevegelighetstrening i Oslo og Akershus

Bevegelighetstrening eller STRETCHING som det ofte kalles, innebærer at man drar ut muskulaturen til sin fulle lengde for å beholde eller faktisk øke bevegeligheten som finnes i kroppen.

En av de mest oversette aspektene av trening for å øke muskelmassen er STRETCHING. Stretching kan ofte drives sammen med styrketrening og det er en svært effektiv kombinasjon!

All muskeltrening bør avsluttes med stretching. Hvis du ikke har lagt det inn i treningsprogrammet ditt er det på tide å begynne.

Når du trener trekker muskelen seg sammen og den vanlige stretchen gjør at du tøyer muskulaturen slik at den havner i samme utgangsposisjon som før. Det er riktignok bra, men hvis du lærer deg å tøye ytterligere et trinn innebærer det at også bindevevet rundt muskelen stretches.

For å få stretcheffekten må du tøye muskulaturen i lenger utstrakt posisjon enn det den var før du begynte treningsøkten.

Ved å stretche bindevevet gir du helt enkelt musklene (eller myofibrillene) mer plass til å vokse.

Kroppen skal alltid være varm før man begynner å strekke og bøye på musklene. Det er aldri for sent å starte bevegelighetstrening, alle kan forbedre sine resultater!