Søk i Aktiv i Oslo

Langrenn er vår nasjonalsport, og rett og slett en del av det å være norsk.

På denne siden finner du en oversikt over idrettslag som har langrenn på programmet. Langrenn er imidlertid ikke bare konkurranser, det er en livststil og en ypperlig måte å bedrive friluftsliv. Så kom deg ut i skog og mark og test skiføret så fort du kan!

Skiføret
Husk at det som faller som regn i byen, ofte kommer ned som deilig hvit snø i høyden. Så fortvil ikke, det er mer snø i marka enn du tror. Skal du bevege deg på vannene, er det viktig at du er sikker på at isen bærer.

Lysløyper og skileiker
Vi har egen side med oversikt over lysløper i Oslos skoger. En skileik er et område i nærmiljøet hvor barn og unge kan boltre seg på ski.

Steder du ikke kan gå på langrenn i vinter.
Noen veier blir brøytet av hensyn til tømmerhugst, der kan du ikke gå på ski, derimot kan du jo gå på tur, for eksempel med barnevogn.

Skiturer i skogen eller på fjellet.
Skal du på tur i marka, kan du få nyttige tips på våre sider om Oslomarka, skal du lenger av sted har vi en egen side om fjellsport med masse praktisk og morsom informasjon.

Unngå skader – tøy ut
Uttøying og strekking. Les våre tips om gode regler for tøying for og etter trening for å unngå skader. Se siden om uttøying og strekking av muskler.