Søk i Aktiv i Oslo

Oslomarka - Guide til Oslomarka

Oslomarka er stor – hele 1600 kvadratkilometer

De fleste i Oslo og omland har et forhold til den vakre Oslomarka. Der er det avkobling å hente på så mange vis. Oslomarka byr på fantastisk variasjon i landskap og på mange kulturminner og spennende opplevelser.

Et eldorado for friluftsliv og opplevelser

Foto: Andreas Nuntun

Marka er et eldorado for alle typer friluftsliv, enten du vil gå på ski, sykle på skogsbilveier, gå turer på gjenngrodde stier, klatre, gå på skøyter på vannene eller fiske, jakte og sanke bær og sopp så er Oslomarka stedet.

Mulighetene i marka er så mange et det er umulig å ramse dem opp alle sammen. I Oslomarka finnes det også utallige hytter til utleie, betjente overnatingssteder og serveringssteder.

Mange marker og mange navn – hvert sted med sin sjarm

 

Oslomarka består av mange marker og de har mange navn: Nordmarka, Østmarka, Lillomarka, Vestmarka, Krokskogen, Bærumsmarka, Sørmarka, Kjekstadmarka, Romeriksåsen, Gjelleråsmarka og Follomarka er navnene de lyder. Det ville være umulig å bestemme hvem av dem som var den beste, de har hver sine kvaliteter og folk har hver sine grunner for å foretrekke en bestemt del av marka.


Over en million mennsker sogner til Oslomarkas skoger


Marka dekker tilsammen et område på 1600 kvadratkilometer. Over en million mennesker, eller nærmere en fjerdedel av Norges befolkning sogner til Oslomarka. Spørreundersøkelser bekrefter at en av de viktigste grunnen til at folk velger å bo i Oslo og omegn er nettopp marka. Brukerne av marka har gjerne sin yndlingssteder enten det er Lillomarka eller Østmarka. Hvert område har sine kvaliteter som skiller det fra de andre.

Se guide over Oslomarka og Nordmarka her >>

Nordmarka >>

Få oversikt over naturstier på www.ut.no