Søk i Aktiv i Oslo

Romjulssalg og bytting av julegaver i romjulen

Romjulssalg og gavebytting

Romjulen er for mange en tid for shopping, igjen! Skulle tro folk var lei etter desember, men nei. Romjulssalg er en stor tradisjon, og du kan gjøre mange kupp på romjulssalg landet over. De fleste høst- og vinternyheter fra året som gikk kommer på romjulssalg etter jul. I romjulen er det dessuten tid for bytting av gaver.

Romjulssalg

Mange butikker starter salget i romjulen og noen allerede tredje juledag. Enkelte romjulssalg er så populære at det er køer utenfor når butikkene åpner dørene. Mange har fått gavekort i julepresang og det er selvsagt lurt å bruke gavekortene når det er salg.

Enkelte butikker starter også salget etter nyttår, og har nyttårssalg.

Gavebytting

Mange bytter også gaver de har fått til jul, enten fordi de har fått to av samme ting, eller får klær som ikke passer eller rett og slett gaver de ikke liker.

Mens noen er virkelig ivrige julegavebyttere, er det kanskje andre som synes det er litt ufint å bytte julegaver. Det kan uansett faktisk være penger å tjene på å bytte gaver når det er salg. Gaver kjøpt til full pris før jul kan i mange butikker byttes inn til salgspris. Slik kan du kanskje få to CD’er i stedet for en, eller en tilgodelapp i tillegg til gaven.

Kvittering trenger du vanligvis ikke

I de fleste større butikker trenger du ikke kvittering for å bytte julegaver. Men det kan være lurt å ta med en byttelapp dersom det fulgte med gaven.

 

Se også følgende sider på Aktiv I Oslos guide til jul:

Les mer om romjul her >>
Gå på konserter i romjula>>

Det skal jo handles fyrverkeri og andre ting til nyttårsaften.