Søk i Aktiv i Oslo

Lyst på en tur i en dyrehage?

Vi har flere dyrehager i Norge

Zoologiske hager er fine steder for å se på dyrene, og de fleste er enige om at det som er viktig er at dyrene i dyreparkene har det godt og at de har god plass.

I Norge har vi ikke så mange dyrehager, men til gjengjeld er de vi har flotte steder hvor dyrene får boltre seg i parker som er så tett opp til deres naturlige omgivelser som mulig. Nettopp derfor trives dyrene fangenskapet til tross, og hvert år kommer nye ungekull til verden i Norges dyreparker. Norge eksporterer faktisk dyr til utenlandske dyrehager. Det er ingen tvil om at norske dyreparker i stor grad er innrettet på dyrenes premisser.

Å oppleve dyr på nært hold byr på varige minner for store og små. Dyreparkene byr på en helt unik mulighet til å bli kjent med dyr som man ellers bare kan oppleve på TV, da det å se dyr på TV langt ifra gir den samme opplevelsen og forståelsen for dyrene.

Dyreparkene har forskjellige tilbud, noen har ville dyr fra hele verden, andre har nordiske dyr. Felles for dyreparkene er at alle sammen også har husdyr som dere kan bli nærmere kjent med.