Søk i Aktiv i Oslo

Turist i egen by

Publisert: 30.04.2010 09:15 , av Idun Regine Osnes

Turist i egen by
Under “Turist i egen by” på søndag kan du blant annet stikke innom ICEBAR for en kald drink eller live isskulpturering av Luca Loncorini. Foto: Erik Brandsborg, Aktiv I Oslo.no (CC-lisens | Flere størrelser)

Turist i egen by: Hva skal jeg se/gjøre?

Aktiv I Oslos tips til hva du bør få med deg

Søndag 2. mai er det tid for å ta seg en tur rundt i Oslo, og se den slik som turistene gjør det. VisitOSLO, Oslo kommune og Ruter samarbeider i år, som i fjor, med arrangementet, og har jobbet hardt for å kunne gi deg som Osloborger muligheten til å bli bedre kjent med byen din.

Mellom klokken 10.00 og klokken 16.00 på søndag, vil alle som møter opp på Rådhuset bli tildelt et gratis Oslo-pass. Dette passet vil gi deg gratis adgang til museer, severdigheter, og transport til alle disse med Ruter.

I Rådhuset vil det også være representanter fra mange av byens attraksjoner, som vil gi tips om hva det er å se rundt omkring.
Her er en liten guide over hva som skjer de forskjellige stedene den 2. mai:

Dette bør du få med deg:

På Norsk design og Arkitektursenter, bedre kjent som DogA, blir det omvisninger klokken 12.00 og klokken 14.00, og et barneverksted fra klokken 12.00 til 17.00. Du kommer deg hit ved å ta 54 eller 34-bussen til Jakob Kirke, eller man kan gå av på Hausmannsgate og gå oppover Hausmannsgate.
På Icebar i Oslo sentrum kan du stoppe innom for å ta deg en kald drink. Om du dukker opp mellom klokken 13.00 og 14.00 eller 16.00 og 17.00 kan du oppleve live isskulpturering av Luca Loncorini. Hit kommer du deg med bane, buss eller trikk til Stortinget.

Bymuseet i Oslo er en flott måte å lære nye (og gamle) ting om byen din. På søndag vil de ha gratis inngang til alle utstillinger, og gi en guidet byvandring i Kvadraturen klokken 13.00. Den vil vare i ca 1,5 time og det er oppmøte foran Rådhusgalleriet.
Om du har lyst til å være ekstra snill mot deg selv og/eller familien, kan du spandere på deg en eksklusiv tur ut til Dyna Fyr. Her vil du ha en sjelden mulighet til å spise lønsj eller middag, og det går to ferger ut. Vanligvis er Dyna Fyr bare tilgjengelig for større selskaper, og ikke for enkeltpersoner. Om du har lyst å være med på dette må du melde deg på på forhånd. Det går en ferge klokken 11.30, som dessverre allerede er utsolgt, men det er fremdeles plass på fergen som går klokken 15.30. Meld deg på ved å sende mail til : dyna@dyna.no, eller ved å ringe 22 43 60 12.

Et annet, litt mindre eksklusivt, men verdt å ta turen innom tilbud finner du på Sjømannsskolen på Ekeberg. Her vil det bli servert gratis kaffe og kake til alle som viser sitt Oslo-pass denne dagen, og her kan du sette deg ned å nyte utsikten over hele Oslofjorden. Hit kommer du deg med trikk 18 eller 19 til sjømannsskolen.
Om du er en person med konkurranselyst, finnes det også et tilbud til deg. Oslo Guidebureau setter nemlig opp en Oslo-rebus, som må løses og svaret skal leveres i deres stand i rådhuset innen klokken 16.00. Dette er en flott mulighet til å leke seg gjennom Oslos gater, og oppdage byen på nytt. Det er selvfølgelig premier og hente for de som svarer rett, og hovedpremien er 2 billetter til finalen i Eurovision Song Contest.

Som du sikkert forstår er det nok å gjøre, dette var bare noen få eksempler på hva som er verdt å sjekke ut. Det er hundrevis av tilbud i byen, og det meste er helt gratis. Så ta deg turen innom rådhuset mellom klokken 10.00 og 16.00 og hent deg et Oslo-pass, siden mange av severdighetene krever at du viser dette frem. Tråkk deg rundt i Tigerstadens gater, og få muligheten til å bli kjent med byen din på en helt ny måte.

Les mer og se hele programmet for Turist i egen by her >>