Søk i Aktiv i Oslo

Powernap / Kvalitetssøvn

Føler du deg stresset, trøtt og/eller kronisk sliten, og lurer på hvordan du kan få mer overskudd i hverdagen? Da kan powernap være løsningen!

Under finner du tilbydere av konsepter innen powernap / kvalitetssøvn i Oslo og Akershus.

Hva er powernap?

Powernap kan sammenlignes med det norske ordet høneblund, det vil si en kort periode (10-30 minutter) med søvn. Det trenger ikke gjennomføres i en seng, men kan være i en stol, en sofa, med hodet på pulten eller lignende.

Nøkkelsøvn er en annen variant som minner om powernap. Dette konseptet medfører at man holder et nøkkelknippe eller lignende i hånden mens man glir inn i søvnen. Når man sovner faller nøklene i gulvet og vekker en. Dette gir en kortvarig oppkvikkende effekt, men må gjentas ofte for å holde effekten ved like.

Men powernap er først og fremst ensbetydende med kvalitetssøvn eller kvalitetspause. En powernap tar kort tid, men gir god effekt. Powernap kan gjennomføres på kontoret og de fleste andre steder når du har behov for det.

Hvorfor powernap?

Powernap / kvalitetssøvn blir mer og mer populært, og det er stadig økende oppmerksomhet rundt den helsebringende effekten av kvalitetspausen.

Powernap er godt for både hjertet og hjernen ved at det reduserer stressnivået og gir både fysisk og mental avspenning. På denne måten kan du få større overskudd i hverdagen, samt økt arbeidslyst og motivasjon.