Søk i Aktiv i Oslo

Minigolf Oslo – moro for store og små

Gøy med minigolf Oslo!

Minigolf er en topp aktivitet for barnefamilier og barn og ungdom. Du er ute og koser deg med et spennende spill som alle kan være med på, uansett alder! Spillet er lett å forstå og barna er ikke mange år før de får teken på minigolf.

Minigolf er imidlertid ikke bare rekreasjon, spillet er også en seriøs idrett som bedrives i organiserte former i flere klubber i Oslo og Akershus. Kanskje det kunne være noe for deg å drive seriøst med minigolf?

Tre typer minigolfbaner

Minigolf er en sport som spilles med kølle og ball på standardiserte baner. Det finnes tre forskjellige typer baner, “Filtbaner”, “Europabaner” og “Betongbaner”.

Minigolf passer for alle, uansett alder og fysisk form. Når du spiller minigolf er det viktig med tålmodighet, konsentrasjonsevne, og ballfølelse. Minigolf er en konsentrasjonssport og kan sammenlignes med biljard, der man må ha veldig nøyaktige treff på kulene.

Minigolf som sport er utbredt i Europa. Tyskland, Sverige og Østerrike er blant de beste landene. Det arrangeres både Nordisk mesterskap, VM og EM i minigolf.

Norges Minigolf Forbund

Minigolf er en ganske ny idrett i Norge, og Norges Minigolf Forbund ble stiftet så sent som i 1983. Til sammenligning ble det svenske minigolf forbundet stiftet allerede i 1937.

Sosialt

Minigolf kan være en morsom aktivitet i bursdager, utdrikningslag, eller før et firmaarrangement. Det er også en flott familieaktivitet. Minigolf finner konkurranseinnstinktet i deg, samtidig som det er gøy og funker som en flott icebreaker i sosiale lag.

Under finner du en liste over steder som tilbyr minigolf i Oslo!