Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Teaterforestilling: Ol Man River hovedbilde
fredag 

Teaterforestilling: Ol Man River

468_2014_10_06_214556

CAFETEATERET –  24. oktober 2014

Paul Robeson er mer eller mindre glemt i dag, men i sin tid var han en av verdens største artister. Den afro-amerikansk artisten og civil rights aktivisten klarte å løfte musikken sin fra mindre lokale scener i USA til de mest anerkjente scener over hele verden. Han brukt sin posisjon til å kjempe mot den voldelige rasisme i USA.

Robeson var utdannet advokat før han ble fotballspiller og så artist. Dette klarte han klarte til tross for tung segregering i USA. Disiplin og hardt arbeid tok han til topps i USA og videre verden over før karrieren hans ble brutalt stanset av McCarthyism og CIAs heksejakt på kommunister. Han nektet å forandre sine meninger, noe som gjørde han enda mer populært i resten av verden. Robeson var en inspirasjon for den neste generasjon av frihetskjempere som Martin Luther King og Nelson Mandela.

Forestillingen handler om Paul Robesons liv og hans musikk i en vanskelig i tid i Amerika. Hovedrollen er spilt av den afro-amerikanske musikeren Jason Nemor Harden som blir akkompaniert av Jerel DeLeon Jr. på flygel og Tove Erikstad på cello.

Forestillingen er på engelsk.

Tid fra kl. 19.30 – 21.00

Relaterte saker

Eventbilde: De må føde oss eller pule oss for å elske oss
torsdag
19:30

De må føde oss eller pule oss for å elske oss

I et skinnende og lekent scenerom møter du skuespillerne Seda Witt, Selome Emnetu og Maria Agwumaro. De gir deg en kraftfull rant om et liv i samfunnsdebattens førstelinje.

Eventbilde: Alice i vidunderland
fredag
18:00

Alice i vidunderland

Publikumssuksessen er tilbake! Velkommen til en vidunderlig musikalsk og fargerik verden der alt snus på hodet.

Eventbilde: Riket –  en morsom og overdådig forestilling!
lørdag
18:00

Riket – en morsom og overdådig forestilling!

Nå blir det norgespremiere på sceneversjonen av Lars von Triers kultklassiker fra 90-tallet. En forestilling om livets uforgjengelighet, menn med store ego og kvinnene som må rydde opp etter dem.