Søk i Aktiv i Oslo

Pil og bue er et av verdens eldste våpen

Når du tenker bueskyting tenker du kanskje på indianere og Wild West, og på buene du laget som liten og pilene du spikket… men bueskyting er ikke bare for indianere og småunger!

Bueskyting på Aktiv I Oslo

På denne siden finner du informasjon både om bueskyting som aktivitet og om bueskyting som idrett. Mange aktivitetsarrangører som tilrettelegger arrangementer for bedrifter og andre grupper tilbyr bueskyting med pil og bue eller armbrøst. Begge deler pleier å være populære og spennende innslag. Bueskyting er en sport som passer for folk i alle aldre. Vi har oversikt over hvor du kan henvende deg dersom du ønsker å drive med bueskyting enten det er på mosjonsplan eller som seriøs konkurranseidrett.

Pil og bue var en gang livsviktig

Pil og bue er blant verdens eldste våpen, det er bevist at mennesker har jaktet med pil og bue i minst 46.000 år. Pil og bue har også vært et viktig våpen i krig.

Jaktbuer

I Norge er det i dag forbudt å bruke pil og bue til jakt og fiske (det samme gjelder for armbrøster), så her til lands brukes buene offisielt kun i sportsøyemed. Skyttere som ønsker å skyte med armbrøst har foreløpig heller ikke noe forbund å henvende seg til i Norge.

Bueskyting som konkurranseidrett

I dag er bueskyting en populær idrett på verdensbasis, med mange millioner utøvere, men idretten er liten i Norge, med under 3.000 registrerte skyttere. Sporten går ut på å skyte på ulike former for blinker og med ulike buer. Bueskyting er en familievennlig idrett og i de fleste grener konkurrerer kvinner og menn i de samme klassene. Bueskyting er en idrett du kan drive på det plan du selv ønsker. Det kan være ren trim eller toppidrett.

Bueskyting hele året – ut eller inne

Bueskyting har utviklet seg til å bli en helårsidrett, og innendørsskyting er faktisk den største grenen. Det konkurreres også i to grener utendørs; skiveskyting og jaktskyting. Jaktskyting foregår i en runde i terrenget. Bueskyting er mye bedre mosjon enn du skulle tro, faktisk bruker du hele 75 % av kroppens muskler under en bueskytterkonkurranse.
Bueskyting trenger heller ikke å være så dyrt, en bue med sikte koster litt over 1.000 kroner og pilene rundt 50 kroner stykket.