Søk i Aktiv i Oslo

Isbreer er fantastisk vakre

Bre og is og høyfjell hører sommeren til her i Norge. Solen som farger iskrystallene i de vakreste farger forfører oss med sin storhet og tidløse skjønnhet.

Breene er vakre, men kan være lumske, der de lurer med hundre meter dype sprekker under spinkle snøbroer. Bresprekkene kan imidlertid også by på spennende opplevelser i form av klatring og rappellering.

Det er viktig at ukyndig ikke gir seg i kast med isbreer uten å gå i et taulag med en lokalkjent brefører. Dette gjelder enten du bare vil boltre deg på breen eller du skal over en bre for å bestige en fjelltopp. Nedenfor har vi oversikt over både breførere for deg som vil ha føring, brekurs for deg som vil lære å ferdes trygt på isbreen på egenhånd og arrangører av breopplevelser for deg som oppleve alt fra en liten tur til ekte breklatring i overjordisk vakre bresprekker.

Breførere og breføring

Breføring har lange tradisjoner i Norge, det var noe av det første som ble tilbudt turister som søkte opp i den norske fjellheimen. Turistene ville gjerne opp på fjelltoppene og får å komme dit måtte de gå over breer. Dermed ble det jobb å få for fjellvante breførere.

Vi vil etter hvert prøve å få en fullstendig oversikt over tilbud om føring på denne siden.

Breopplevelser og brekurs

På denne siden vil også finne tilbud om aktivitetsdager på isbreer for deg som vil prøve deg på litt bre-morro under kyndig veiledning. Du vil også finne tilbud om kurs, som gjerne går over mange dager og som har som formål å gjøre deg skikket til å ferdes trygt på en bre på egenhånd.

Sommerski på bre

Isbreene våre har også en annen fordel enn at de er vakre og kan klatres i og vandres på: De gir deg muligheten til å stå på ski hele året. Se vår side om sommerski i Norge.