Søk i Aktiv i Oslo

Boksing Oslo – Finn din bokseklubb i Oslo

Boksing kalles også “The Noble Art of Selfdefence”.

Boksing er klassisk nevekamp med hansker. James Figg skapte den moderne boksingen ved sin bokseskole i 1720-årene.

Knockout og poeng
En kamp kan avgjøres ved knockout (en bokser slås ned og kan ikke fortsette kampen innen 10 sek.), ved teknisk knockout (dommeren stopper kampen når en bokser er for underlegen eller skadet), ved diskvalifikasjon (regelbrudd) eller på poeng (dommeren teller slag og avgjør hvem som har vunnet).

Proffboksing / amatørboksing
Boksing ble OL-gren fra 1904, og første NM ble arrangert i 1909. Kvinneboksing etablert i 1994. Det skilles mellom amatørbosking og proffbosking. Profesjonell boksing ble forbudt i Norge i 1982. Amatørboksing er for tiden i sterk vekst i Norge.

Boksing er en fysisk krevende sport for deg som er glad i ordentlig trening.

Mike Tyson og Mohammed Ali

Trener du veldig, veldig hardt kan du kanskje bli den neste Mike Tyson eller Muhammed Ali?
Mike Tyson er den yngste tungvekts-mesteren noengang. Han er også den første etter Ali til å samle alle beltene og bli “The Undisputed World Heavyweight Champion”.

Muhammed Ali og Mike Tyson klarte begge å samle alle tre beltene WBC, WBA og IBF. Muhammed Ali (f:17.Januar.1942) var, tidlig i sin karriere, kjent og beundret for sin hurtighet og eleganse.

Mike Tyson (f: 30. Juni 1966) har aldri blitt beundret for elegansen, men for sin rå styrke. Han pleide å avslutte kampene i første eller andre runde. “Iron Mike” kan nok lære bort mye, desverre holder han til i Chicago. Det er langt dit, så for deg som bor i Oslo er det nok lettere å trene med Thomas Hansvoll.

I boksing er det rom for de fleste stilarter og typer. Boksing er en fin sport hvor man trener hardt, med beskyttelse og etter bestemte regler. Dermed skal du bare bli skikkelig sliten, ikke forslått.

I amatørboksing er det tre runder på tre minutter, ikke proffboksing varer en kamp fra 4-12 runder. Hvert år avholdes det stevner landet rundt. Det er slitsomt og ordentlig gøy å gi motstanderen noe å tygge på.
Nå kan du finne frem treningstøyet og gå i gang. Lykke til!

Boksing Oslo – Se liste over bokseklubber i Oslo og omegn: