Søk i Aktiv i Oslo

Badminton og badmintonklubber i Oslo og Akershus

Badminton er et morsomt ballspill.
Nedenfor finner du oversikt over badmintonsporten i Oslo og Akershus.

Badminton er både en avslappende fritidsaktivitet som egner seg for solfylte dager og en krevende idrett.

I Oslo finner du også flere steder som tilbyr padel.

Hvorfor spille badminton?

Badminton kan spilles ute og inne, og er både en vinter- og sommeraktivitet. Badminton kan man ha glede av fra første slag, det er lett å komme i gang. Badminton er en rimelig idrett. Badminton er en aktivitet barn og foreldre kan ha glede av sammen.

Her finner du badmintonregler >>

Badminton-historie

Fjærballen

Ballspil med fjærball kan spores flere tusen år tilbake i tid. Det er eldgamletradisjoner for spill med fjærballer både i Kina, Japan, Thailand, samt blant syd- og nordamerikanske indianerstammer.

Racketen

Det sies at alle dagens racketspill, (tennis, squash, bordtennis osv) stammer fra et spill som ble spilt på franske og italienske klostre på 1100-tallet. Spillet kalt kaltes “Jeu de paume”, som betyr spill med håndflaten. Spilleren slo en ball til hverandre med håndflaten. Spillet spredte seg til England rundt 1275 og der ble det kalt “real tennis” Etter hvert ble racket tatt i bruk.

Fra Poona til Badminton

Badminton er først og fremst utviklet fra racketspillet “Poona”. Dette ble utviklet i India og britiske offiserer tok med seg Poona hjem til England. På 1850-tallet ble “Poona” spilt bl.a. på hertugen av Beauforts eiendom Badminton i Gloucestershire. Siden spillet ikke hadde noe engelsk navn ble det kjent som “det spillet man spiller på Badminton” og etterhvert ble det hetende badminton.

Vil du spille badminton i Oslo og Akershus?