Bymuseet

På Bymuseet finner du spennende informasjon om Oslos historie, byens utvikling, og menneskene som bor her. Museet tilbyr gratis inngang for alle på lørdager.

Museet holder hus i gamle Frogner Hovedgård fra 1800. Her finner du byens egen historie gjennom 1000 år som en permanent utstilling. Bymuseet ligger i Frognerparken og er nærmeste nabo til Vigelands skulpturpark. Dette museet het tidligere Oslo Bymuseum.

Familieaktivitet – Bydetektiven

Den nylanserte appen «Bydetektiven» gjør historien levende. Med teknologien utvidet virkelighet (augmented reality) kan du se inn i toromsleiligheten til en storfamilie, oppleve kraften til Akerselva og se hvordan Karl Johan har forandret seg gjennom årene. Premie og diplom til alle som deltar!
Dette er en fin aktivitet som hele familien kan delta på sammen.

Les mer om utstillingen her.

Faste omvisninger

Omvisning i utstillingen «Krig og hverdagsliv. Oslo 1940–45». Hvordan opplevde Oslo-familier krigshverdagen? Når; Hver lørdag kl. 13.00.

Bli med på en vandring gjennom tid og rom på Frogner Hovedgård. I veggene og bak fasaden skjuler det seg spennende historie. Når; søndager kl. 13.00.

Les mer om utstillingen her.

Kjenn din by – Byvandringer

Kjenn din by er et konsept som startet allerede i 1950. Hundrevis følger byvandringene hver eneste sesong. Temaene varierer; alt fra kjente og ukjente bystrøk, via biografiske vandringer, til eldre og nyere byutviklingsprosesser og dagsaktuelle byfenomener. Du blir kjent i byen og det koster deg ingenting.

Bymuseet, Interkulturelt Museum og Arbeidermuseet tilbyr skreddersydde byvandringer hele året. De tilbyr også fire faste vandringer samt temavandringer tilpasset deg og gruppen din.

Les mer om byvandringene – og finn turen du vil delta på.

Skoletilbud

Museumspedagogene ved Oslo Museum tilbyr skreddersydde tilbud etter tema.

Byhistorie for de minste 

Hvordan var det å være barn i byen for 50 til 100 år siden? Hvordan så Oslo ut fra barnas ståsted? «Barn i byen» for 1.–3. klasse er et opplevelsestilbud.

Industriell revolusjon i Oslo: kapitalismens kraft og arbeidslivets utfordringer

I dette undervisningsopplegget kan du lese om Akerselvas betydning for den industrielle revolusjonen i Norge på 1850-tallet. For elever ved videregående skole.

8.–10. trinn og VGS: Hvilke fordommer har du? Typisk dem

Det er typisk oss å ha fordommer. Hvor kommer de fra og er de egentlig så farlige? Dette tilbudet er gratis for Osloskolene.

Krig og hverdagsliv i Oslo 1940–45

Du våkner en morgen og alt er forandret. En fremmed makt har okkupert landet, du kan ikke lenger bevege deg fritt. Hva gjør du? En skoledag utenom det vanlige, med dilemmaer, utfordringer og et unikt innblikk i en okkupert Oslo-hverdag.

Passer for 10. trinn og VG3. Gratis for Osloskolene.

Les mer om skoletilbudet ved Oslo Museum. 

Send oss en melding

Fyll ut skjemaet under. Navn og melding er påkrevd, samt enten mobil eller e-post.

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.