Søk i Aktiv i Oslo

Bymuseet

På Bymuseet finner du spennende informasjon om Oslos historie, byens utvikling, og menneskene som bor her. Museet tilbyr gratis inngang for alle på lørdager.

Museet holder hus i gamle Frogner Hovedgård fra 1800. Her finner du byens egen historie gjennom 1000 år som en permanent utstilling. Bymuseet ligger i Frognerparken og er nærmeste nabo til Vigelands skulpturpark. Dette museet het tidligere Oslo Bymuseum.

Byvandringer

En unik mulighet til å bli bedre kjent med Oslos mangfoldige fortid og nåtid.

Alle vandringene er gratis.

Les mer. 

Utstillinger

Bymuseet kan by på en rekke spennende og populære utstillinger.

Her kan du se alle utstillingene dere kan besøke. 

Skoletilbud

Museumspedagogene ved Bymuseet tilbyr skreddersydde tilbud etter tema for barnehage, barneskole, ungdomsskole, videregående og voksenopplæring.

De tilbyr omvisning tirsdag–fredag kl. 10–16. Gratis for Osloskolene.

Byhistorie for de minste 

Hvordan var det å være barn i byen for 50 til 100 år siden? Hvordan så Oslo ut fra barnas ståsted? «Barn i byen» for 1.–3. klasse er et opplevelsestilbud.

Utendørs orientering: Frognerparken og Frogner Hovedgård

Ta med kohorten på en utendørs orienteringstur og opplev den spennende historien til Frogner Hovedgård og Frognerparken!

Byblikk – med saks, lim og egne ord

Et tverrfaglig undervisningsopplegg om bærekraft, byutvikling og beskrivende vokabular.

Utendørs byvandring: På kryss og tvers i Christiania

Finn sporene etter historiske bygg og borgere i byen vår. Vi starter turen ved Christiania Torv og ender opp på Karl Johans gate. Hvordan var livet for de privilegerte i kongens nye by? Og hvordan levde de som befant seg nederst på rangstigen?

OsLove – byen der det skjer

Visste du at da slottet ble bygget, syntes folk at det var plassert ute på landet? At sjokolade kom til byen for 400 år siden? Eller at Oslo alltid har vært en innvandrer- og innflytterby?

Krig og hverdagsliv i Oslo 1940–45

Du våkner en morgen og alt er forandret. En fremmed makt har okkupert landet, du kan ikke lenger bevege deg fritt. Hva gjør du? En skoledag utenom det vanlige, med dilemmaer, utfordringer og et unikt innblikk i en okkupert Oslo-hverdag.

Skape(t)

Visste du at homoseksualitet var forbudt i Norge helt fram til 1972? Eller at homofili fortsatt er kriminalisert i 68 land i verden? Gjennom Pride Art-utstillingen «Skape(t)» blir elevene bedre kjent med den skeive historien i Oslo og Norge.

Les mer om skoletilbudet ved Oslo Museum. 

Send melding til Bymuseet

I vår personvernspolicy kan du lese mer om hvordan vi håndterer dine data på en sikker måte.